Colnago C-60 and Stages powermeter

Discuss light weight issues concerning road bikes & parts.
Post Reply
User avatar
dgasmd
Posts: 1710
Joined: Sun Apr 15, 2007 5:10 am
Location: South Florida

by dgasmd

Just wondering if there is anyone here that is using Stages Powermeter on the non-drive side and having no clearance issues. I don’t thing there would be any, but wanted to have an idea before I send cranks in for permanent changes!

by Weenie


LeMomo
Posts: 44
Joined: Mon Apr 23, 2018 1:28 pm

by LeMomo

Which chain set are you wanting to run? Crank arm shape makes more of a difference.

Assuming that you already have the frame/crank and are just wanting to add a left only unit, you can check for sufficient clearance using a 10mm hex key to check the gao between chainstay and standard crank arm. I’m fairly sure that there is a guide to this in the stages website.

ipenguinking
Posts: 490
Joined: Sun Jan 09, 2005 5:14 pm
Location: Sunny So Cal

by ipenguinking

I have Shimano power meter (DA arm) on my C60 and there is plenty of clearance. I don’t think Stage’s ‘box’ is bigger.

User avatar
dgasmd
Posts: 1710
Joined: Sun Apr 15, 2007 5:10 am
Location: South Florida

by dgasmd

LeMomo wrote:
Sat May 18, 2019 5:49 am
Which chain set are you wanting to run? Crank arm shape makes more of a difference.

Assuming that you already have the frame/crank and are just wanting to add a left only unit, you can check for sufficient clearance using a 10mm hex key to check the gao between chainstay and standard crank arm. I’m fairly sure that there is a guide to this in the stages website.
Will go to their site and see if I find the info. Thanks.

This would be for a C-60 in size 48S running Campagnolo SR 11 sp with 170 crank arm length.

User avatar
Mockenrue
Posts: 474
Joined: Mon Aug 20, 2012 10:32 am
Location: UK

by Mockenrue

Yes, I have a 172.5mm Stages Campag arm and used it on my C60 no problem. Frame was a 52s.

User avatar
dgasmd
Posts: 1710
Joined: Sun Apr 15, 2007 5:10 am
Location: South Florida

by dgasmd

Mockenrue wrote:Yes, I have a 172.5mm Stages Campag arm and used it on my C60 no problem. Frame was a 52s.
Thanks

Was it a gen 2 or 3?? How did you like it? Any problems?

User avatar
Mockenrue
Posts: 474
Joined: Mon Aug 20, 2012 10:32 am
Location: UK

by Mockenrue

Gen 3; had it since September and used it all through the (shitty UK) winter while my SRM was waiting on new batteries. So far so good - reliable and consistent. I had a Gen 2 in 2017 and it was OK for a while but started to under read and eat batteries so I got rid.

by Weenie


mattcooke
Resident Pro
Posts: 114
Joined: Fri Jul 03, 2009 5:17 pm

by mattcooke

I am running a stages with a C60 and have zero problems. Go for it.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post