Wahoo Element Bolt

Questions about bike hire abroad and everything light bike related. No off-topic chat please

Moderator: Moderator Team

User avatar
MayhemSWE
Posts: 353
Joined: Thu Mar 12, 2015 12:44 pm
Location: Stockholm, Sweden

by MayhemSWE

ODC wrote:
Mon Sep 24, 2018 4:34 pm
- which model has the better screen
Though I've only owned one of each, the contrast on the Bolt screen was far better than on the full size ELEMNT.

biwa
Posts: 152
Joined: Fri Sep 21, 2018 8:39 pm

by biwa

IMO, bolt strikes a better balance between functionalities, form, and cost than the full size version.

by Weenie


bilwit
Posts: 1217
Joined: Sun Apr 03, 2016 5:49 am
Location: Seattle, WA

by bilwit

it's kind of funny, Garmin has those super high resolution touch screens while the Bolt has 1990's GameBoy 8-bit resolution yet practically and functionally, you're not really left wanting or needing any more

User avatar
Tinea Pedis
Posts: 8560
Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Location: Geelong
Contact:

by Tinea Pedis

bilwit wrote:
Mon Sep 24, 2018 10:06 pm
While the Bolt has 1990's GameBoy 8-bit resolution yet practically and functionally, you're not really left wanting or needing any more
This is spot on, less is more in some respects.

CrankAddictsRich
Posts: 1747
Joined: Wed Jan 27, 2016 1:39 pm
Contact:

by CrankAddictsRich

Bolt user for a year and half now... I've never looked down at the screen and thought that I wished it was in color. It does everything I need, works reliably.

ODC
Posts: 174
Joined: Mon Aug 14, 2017 9:40 am

by ODC

Is the data on the bolt easy to read like on the elemnt? I would not use 9 data fields all the time.
The fields that are important for me and I want to see all the time are;
- cadans
- power
- speed
- hearth rate

Additional:
- hours of training time
- meters of climbing
- total distance

moonoi
Posts: 573
Joined: Sat Nov 21, 2015 3:04 pm
Location: Earth

by moonoi

ODC wrote:
Thu Sep 27, 2018 3:55 pm
Is the data on the bolt easy to read like on the elemnt? I would not use 9 data fields all the time.
The fields that are important for me and I want to see all the time are;
- cadans
- power
- speed
- hearth rate

Additional:
- hours of training time
- meters of climbing
- total distance
The bolt is easier to read than the elemnt IMO, the display is far crisper and has a higher contrast, so it's easier to read, especially in direct sunlight.

User avatar
miltmaster3
Posts: 671
Joined: Sun Nov 30, 2008 7:29 pm
Location: patra greece

by miltmaster3




hello any one know if
1) is any way to have the workouts only in my app and manage to delete form device?
2) in hart zone i can see only the zone like z1 or z2 is any way to have more zone info like z1.3 or z2.5 just to know when my zone is going to end
thanks
3)in any way to control the black light increase or decrease


Sent from my iPhone using Tapatalk
πατα τραβα ρε

jfranci3
Posts: 732
Joined: Tue Jul 26, 2016 5:21 pm

by jfranci3

N/a

User avatar
miltmaster3
Posts: 671
Joined: Sun Nov 30, 2008 7:29 pm
Location: patra greece

by miltmaster3

From wahoo
1) not possible
2) working on it
3) not possible


Sent from my iPhone using Tapatalk
πατα τραβα ρε

jfranci3
Posts: 732
Joined: Tue Jul 26, 2016 5:21 pm

by jfranci3

Just leave backlight on, IIRC it hurt battery life too much

User avatar
miltmaster3
Posts: 671
Joined: Sun Nov 30, 2008 7:29 pm
Location: patra greece

by miltmaster3

After one month of use I have to say I miss edge ! I can’t work with my elite volano trainer bug bug bug “we are working with the bug “ it is just a ant + sensor !


Sent from my iPhone using Tapatalk
πατα τραβα ρε

sfo423
Posts: 587
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:12 pm
Location: San Francisco

by sfo423

Anyone using an out-front mount (i.e. direct to stem) with a Most Tiger ultra aero 1k stem? Something other than the iTiger?

F3 Form? Other? Looking for alternatives and feedback...

MichaelB
Posts: 638
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:31 am

by MichaelB

I'm using the F3 mount and am really happy with it. A bit fiddly to setup, but it's a nice piece of kit. Only think I don't like is too many small bits to lose !

I have my arms as low as they can go so the upper face is almost level with the stem.

Was using a Tilquist mount prior to this, but recently chnaged stems, so couldn't use it anymore.

by Weenie


petert123
Posts: 62
Joined: Tue Nov 13, 2018 1:02 pm

by petert123

Any one have recent suggestions for replacing the original Element Bolt (out-front) mount? It took me a while to figure out it was causing a rattle. I've tried the cool Stelvio mount but it doesn't work well with Fizik stems, and in particular if it's the -17 one. Looks like the answer is a K-edge, I have the cheap one on my winter bike and it's been fine so far.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post