Lets see your S5 Garmin mount solutions

Discuss light weight issues concerning road bikes & parts.
CrankAddictsRich
Posts: 1148
Joined: Wed Jan 27, 2016 1:39 pm
Contact:

by CrankAddictsRich

shinzomaeda wrote:Image


Sent from my iPhone using Tapatalk


Why not mount it on the lower bolts, so its even with the bars? Seems silly to buy an S5 with all of the aero advancements and clean front end and then funk it up with a mount that posts the Gamin up into the wind like a sail.
2016 Pactimo Brand Ambassador
http://www.Crankaddicts.cc
http://www.skratchlabs.com
2015 Specialized S-Works Allez
2015 Specialized Venge Pro
2014 Specialized S-Works Shiv TT

by Weenie


Shrike
Posts: 1253
Joined: Fri Jun 03, 2016 5:08 pm

by Shrike

glam2deaf wrote:I recently found rec-mounts via instagram. Haven't tried them personally, but they look good to me. There are also other options for other bars and computers. https://www.rec-mounts.com/products/cervelo/garmin/


They have exactly the right idea. Just what I'm looking to do.

But so ridiculously ugly. It's like it was made on a gameshow that told you you have 10 minutes to make a mount from anything you find in a garage.

And they're not shy about charging you £60 too.

Thinking of some kind of bodge now. Imagine this, but longer, strapped/taped (maybe with a little rubber wedge) to the underside of the stem.

Image

Probably a shaky mess :|

User avatar
jekyll man
Posts: 1366
Joined: Wed Apr 25, 2007 10:23 am
Location: Pack filler

by jekyll man

CrankAddictsRich wrote:
shinzomaeda wrote:Image


Sent from my iPhone using Tapatalk


Why not mount it on the lower bolts, so its even with the bars? Seems silly to buy an S5 with all of the aero advancements and clean front end and then funk it up with a mount that posts the Gamin up into the wind like a sail.



Because you can't hit the start button with it lower?
New garmin mounts sit the unit higher as well.
Official cafe stop tester

shinzomaeda
Posts: 39
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:03 am

by shinzomaeda

jekyll man wrote:
CrankAddictsRich wrote:
shinzomaeda wrote:Image


Sent from my iPhone using Tapatalk


Why not mount it on the lower bolts, so its even with the bars? Seems silly to buy an S5 with all of the aero advancements and clean front end and then funk it up with a mount that posts the Gamin up into the wind like a sail.



Because you can't hit the start button with it lower?
New garmin mounts sit the unit higher as well.

Correct, I had problems accessing the buttons when mounted lower.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Shrike
Posts: 1253
Joined: Fri Jun 03, 2016 5:08 pm

by Shrike

Shinzo, what if it was touchscreen, like the 820? Would it fit? Would be useable too.

shinzomaeda
Posts: 39
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:03 am

by shinzomaeda

Shrike wrote:Shinzo, what if it was touchscreen, like the 820? Would it fit? Would be useable too.

Good point! When I get home tonight I'll swap it over to lower position, extend it out, measure and take a picture!


Sent from my iPhone using Tapatalk

shinzomaeda
Posts: 39
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:03 am

by shinzomaeda

Omg! I've just read that again and sounds wrong !


Sent from my iPhone using Tapatalk

Shrike
Posts: 1253
Joined: Fri Jun 03, 2016 5:08 pm

by Shrike

So wrong, but so right :D

User avatar
jekyll man
Posts: 1366
Joined: Wed Apr 25, 2007 10:23 am
Location: Pack filler

by jekyll man

Lap and start / stop buttons ARE on the bottom end on an 820.

Touch screen or not doesnt come into it.


Ive had older mounts not take my 820; maybe the mounting lugs are slightly off set from middle on the newer garmins :noidea:
Official cafe stop tester

Shrike
Posts: 1253
Joined: Fri Jun 03, 2016 5:08 pm

by Shrike

Shame about the 820 buttons. There's goes another idea..

Might end up with one of those rec mount things.

/shudder

CrankAddictsRich
Posts: 1148
Joined: Wed Jan 27, 2016 1:39 pm
Contact:

by CrankAddictsRich

jekyll man wrote:Lap and start / stop buttons ARE on the bottom end on an 820.

Touch screen or not doesnt come into it.


Ive had older mounts not take my 820; maybe the mounting lugs are slightly off set from middle on the newer garmins :noidea:


Ahhh. I have an 820 and I use the Barfly Fizik mount on my bikes with S-Works bars. It sits flush and I can still use the buttons easily, but maybe the pointed angle of the S5 bars make it trickier and the Fetha isn't quite as long. Can you get the Fetha in different lengths? I'd contact them... maybe they can develop an S5 specific model. It seems like something that is missing form the market and could be a great business oppurtunity.
2016 Pactimo Brand Ambassador
http://www.Crankaddicts.cc
http://www.skratchlabs.com
2015 Specialized S-Works Allez
2015 Specialized Venge Pro
2014 Specialized S-Works Shiv TT


shinzomaeda
Posts: 39
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:03 am

by shinzomaeda

I checked mine last night, by mounted off the bottom stem bolts and it doesn't fit my Garmin 520, I have the short one. Perhaps the long one would be better, but I can't tell at the moment. Sorry I can't help much more.

Miles


Sent from my iPhone using Tapatalk

Shrike
Posts: 1253
Joined: Fri Jun 03, 2016 5:08 pm

by Shrike

No worries, thanks for checking. Still waiting on a reply from Fetha on it. Probably be around 3 weeks for an email reply judging by last time :D

by Weenie


shinzomaeda
Posts: 39
Joined: Mon Apr 20, 2015 9:03 am

by shinzomaeda

Shrike wrote:No worries, thanks for checking. Still waiting on a reply from Fetha on it. Probably be around 3 weeks for an email reply judging by last time :D

That's a shame, he was pretty helpful when I dealt with him before, maybe a busy time? Best of luck, would be interesting to see the solution when it's solved.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post