Garmin 810 Workouts Question

A light bike doesn't replace good fitness.

Moderator: Moderator Team

Post Reply
RTW
in the industry
Posts: 3450
Joined: Thu Jun 16, 2005 2:32 pm

by RTW

Hi All,

Yes, my headunit is kind of old, but like everyone I don't use all of the functions on this one!

Recently I have been following a training plan, and programming in the workouts into the Garmin. So far, so good. However, if I am doing them on the road, there are times when I need to interupt the workout because the road ahead wont allow me to do the set (for example, there is road works on your route and temporary traffic light causing queued traffic. With no clear road, doing 1 minute at 400 watts is probably silly). Is it possible to interupt the workout (pausing it) but continuing to record the ride?

Thanks for your superior knowledge.

RTW.
Your cycling kit is one size too big!

by Weenie


RTW
in the industry
Posts: 3450
Joined: Thu Jun 16, 2005 2:32 pm

by RTW

Bump
Your cycling kit is one size too big!

User avatar
jekyll man
Posts: 1415
Joined: Wed Apr 25, 2007 10:23 am
Location: Pack filler

by jekyll man

Use the lap button for your intervals?
You can always edit or merge them later on your pc.
Official cafe stop tester

User avatar
FIJIGabe
Posts: 1806
Joined: Tue Sep 11, 2012 6:07 pm
Location: The Lone Star State

by FIJIGabe

I think the best you can do is to pause the workouts on screen (if memory serves, you have to tap the screen to do this - none of the buttons will bring up the menu).

Don't knock on the 810! It really turned out to be a good GPS unit. I wish I still had mine!
Madone 9 https://goo.gl/7UwZpV
Emonda SLR https://bit.ly/2UK5FP8

Crockett, Madone 5, Cobia. I own a lot of Treks.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post