Page 1 of 1

Speedplay cleat problems

Posted: Mon Apr 29, 2019 9:59 am
by raggi
Hi, might be a rookie problem on my end, but here goes.

Ordered a pair of speedplay pedals+cleats and I'm having a hardest time getting the cleats fitted to my S-works 6 shoes..

Once the base plate is on, with what I think is the correct shims (6F/6R), there is no way that I can screw the bottom plate to the base plate, probably due to the base plate flexing?

I can screw the bottom plate to the base plate just fine before attaching the base plate to the shoe.

Anyone have an idea of what it could be? Wrong base plate placement on the shoes? Do I need different shims other than the ones that were supplied with the cleats?

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Mon Apr 29, 2019 2:36 pm
by rlanger
There are tiny little nuts that are inside the holes of the base plate that the cleat screws into.

First, make sure that the nuts are there (they can fall out). And second, make sure that they are pushed all the way in, i.e. closest to the end of the baseplate that the cleat screws into.

Give that a shot.

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Mon Apr 29, 2019 2:36 pm
by Weenie

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Wed May 01, 2019 3:07 pm
by raggi
Thanks, ill take a look at that, but wouldnt that also give me problems when the base plate isnt attached to the shoe?

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Wed May 01, 2019 7:55 pm
by coresare
When you use the shims, does the curve of the baseplate match the shoe's curve perfectly?

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Wed May 01, 2019 9:17 pm
by wilwil
You may have to use the tiny shims to get a perfect curve

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Wed May 01, 2019 9:17 pm
by Weenie

Re: Speedplay cleat problems

Posted: Thu May 02, 2019 9:49 am
by rlanger
raggi wrote:
Wed May 01, 2019 3:07 pm
Thanks, ill take a look at that, but wouldnt that also give me problems when the base plate isnt attached to the shoe?
That's true it might, but it's still worth a shot.