3T Aeronova + Di2 cable length?

Discuss light weight issues concerning road bikes & parts.
Post Reply
User avatar
Konsi
Posts: 147
Joined: Thu Feb 28, 2019 10:34 pm
Contact:

by Konsi

Hello,

I am trying to figure out which length of cables I need to order to connect Shimano STIs (ST-R785) to a central junction box A (SM-EW90), mounted either under the stem or a Garmin mount in front of it, if I go for a 3T Aeronova (width 40cm) as handlebars. As I pay shipping on every order, I try to have fewer, larger orders and don't want to order the bars first to measure and then the cables. Will the 350mm-cables be long enough?

Best regards

Konstantin

by Weenie


ryanw
Posts: 835
Joined: Sat Apr 16, 2016 6:52 pm
Location: London

by ryanw

I think I used 300 or 350mm.
'16 Cervelo S5 - 6,650g RIP
'17 Focus Mares Force 1 - 7,170g
'19 Cervelo S5 Disc - 7,460g

IG: RhinosWorkshop - Check it out for all my custom builds :thumbup:

:!: Ride Southern Spain Cycling Holidays *£445 for 7 Nights* :!:

marek
Posts: 23
Joined: Tue Aug 01, 2017 11:53 am

by marek

I've used 350mm.

I wish You a lot of patience during installation of cables. I've done it twice and each time it took 3-6 hours. But second one was with Di2 hub installed at the bar end (even more difficult).

ryanw
Posts: 835
Joined: Sat Apr 16, 2016 6:52 pm
Location: London

by ryanw

Just buy a cable routing install tool like: https://jagwire.com/products/tools/inte ... uting-tool

Takes about 5 minutes.
'16 Cervelo S5 - 6,650g RIP
'17 Focus Mares Force 1 - 7,170g
'19 Cervelo S5 Disc - 7,460g

IG: RhinosWorkshop - Check it out for all my custom builds :thumbup:

:!: Ride Southern Spain Cycling Holidays *£445 for 7 Nights* :!:

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post