Page 1 of 1

Syncroshift not Working...Thoughts?

Posted: Fri May 26, 2017 10:07 pm
by merlin3008
Has anyone else experienced this? I just setup a new Dura Ace 9150 ride - pictures to follow. Everything works great, except I can't get the syncroshift to function properly. I've updated all of the firmware and set both shift modes to syncroshift. It indicates that my setting are all successful.

When I shift the bike down the cassette, I get to the 13 and it stops. My understanding is that it should automatically shift to the big ring and go up a few cogs in the rear. I don't get any of that. Any thoughts?

Re: Syncroshift not Working...Thoughts?

Posted: Fri May 26, 2017 11:34 pm
by quango2k
you need to switch it on from the junction box. double tap it and the light will flash to indicate which shift mode its in. 2 flashes is semi, 3 for full. once you do that it should work perfectly.

Re: Syncroshift not Working...Thoughts?

Posted: Sat May 27, 2017 7:15 am
by fasdflkjweorinjs
Have any of you got a Garmin Edge 510 and can you get it to give a warning beep whenever it's about to synchro shift? I can't figure out how to get this to work.

Re: Syncroshift not Working...Thoughts?

Posted: Sat May 27, 2017 12:54 pm
by merlin3008
quango2k wrote:you need to switch it on from the junction box. double tap it and the light will flash to indicate which shift mode its in. 2 flashes is semi, 3 for full. once you do that it should work perfectly.


That did it. Thanks! Works perfectly now. I'll test it out on the road and see if I like it.

Re: Syncroshift not Working...Thoughts?

Posted: Sat May 27, 2017 1:21 pm
by quango2k
fasdflkjweorinjs wrote:Have any of you got a Garmin Edge 510 and can you get it to give a warning beep whenever it's about to synchro shift? I can't figure out how to get this to work.


i did have an 820 until recently and that worked without having to turn it on. have you updated firmware?

Re: Syncroshift not Working...Thoughts?

Posted: Sat May 27, 2017 3:57 pm
by fasdflkjweorinjs
quango2k wrote:
fasdflkjweorinjs wrote:Have any of you got a Garmin Edge 510 and can you get it to give a warning beep whenever it's about to synchro shift? I can't figure out how to get this to work.


i did have an 820 until recently and that worked without having to turn it on. have you updated firmware?


Yeah. I'm at 6.10 on the Garmin 510 and latest firmware on my di2 system.

As an aside, the bluetooth LE transmitter and the e-tube phone app are fantastic for upgrading di2 firmware.