Shimano force Hammerhead to remove Di2 functionality

Back by popular demand, the general all-things Road forum!

Moderator: robbosmans

Karvalo
Posts: 2876
Joined: Fri Aug 10, 2018 6:40 pm

by Karvalo

marsa wrote:
Wed Jul 20, 2022 7:27 pm
My guess is you can't buy high end stuff, because the focus is production of low end stuff, because big money is in low end bikes.
It's not an either/or situation - low end Shimano and high end Shimano aren't even made in the same country, let alone the same factories. Scaling up at one end doesn't mean scaling down at the other.

by Weenie


Visit starbike.com Online Retailer for HighEnd cycling components
Great Prices ✓    Broad Selection ✓    Worldwide Delivery ✓

www.starbike.com



User avatar
guyc
Posts: 1559
Joined: Thu Mar 24, 2011 9:40 am
Location: Hampshire, England
Contact:

by guyc

in 2021, Garmin generated 4.98 billion U.S. dollars in revenue.

kofsw4
Posts: 100
Joined: Wed Sep 20, 2017 10:28 pm
Location: London, UK

by kofsw4

Looks like somebody finally developed a workaround for this. Initial testing by reddit users seems positive but I might wait for a bit more feedback before updating my K2 software.

https://github.com/valterc/ki2?fbclid=I ... GidJGvwd24

jude188
Posts: 25
Joined: Fri Jun 12, 2020 9:23 am

by jude188

This has made my day.

kode54
Posts: 3333
Joined: Tue May 23, 2006 9:39 pm

by kode54

Nice! Side load Ki2.

Waiting as well before trying out
- Factor Ostro VAM Disc
- Factor LS Disc
- Specialized Aethos Disc
- Sturdy Ti Allroad Disc
- Guru Praemio R Disc

User avatar
Cannoli
Posts: 453
Joined: Thu Nov 12, 2020 1:53 pm
Location: Mid-Atlantic, USA

by Cannoli

kofsw4 wrote:
Sat Dec 03, 2022 7:22 pm
Looks like somebody finally developed a workaround for this. Initial testing by reddit users seems positive but I might wait for a bit more feedback before updating my K2 software.

https://github.com/valterc/ki2?fbclid=I ... GidJGvwd24
Probably released by someone at Hammerhead. Just saying... 8)
Canyon Aeroad CFR Di2 | Canyon Ultimate SLX 9.0 Di2 | Trek Domane SL5 Disc (Gravel Bike / Fly-Away Road Bike) | Orbea Tera H-30 Disc (Touring Bike)

lukaszzsch
Posts: 22
Joined: Sun Jan 31, 2021 1:31 pm

by lukaszzsch

Today I got my new karoo2 after 5 months of painful experience with 1040.
Only reason that was stopping me prior to returning was removed di2 functionality. When I red that there is workaround available I immediately decided to give and try.

And I can confirm- Di2 functionality came back. There are some tiny differences and inconvenience but having possibility to change pages via hood button is worth everything.Image

User avatar
ipaul
Posts: 221
Joined: Mon May 30, 2005 2:06 am

by ipaul

How hard is it to side load? Does one need to be pretty code savvy? Also if done, would it be hard to go back to factory settings? Thinking of given this a go as it was a nice to have feature.
:P

kode54
Posts: 3333
Joined: Tue May 23, 2006 9:39 pm

by kode54

Read DC Rainmakers instructions. Not that difficult. Once you set it up for your first side load, other apps are easier to add.
- Factor Ostro VAM Disc
- Factor LS Disc
- Specialized Aethos Disc
- Sturdy Ti Allroad Disc
- Guru Praemio R Disc

kode54
Posts: 3333
Joined: Tue May 23, 2006 9:39 pm

by kode54

lukaszzsch wrote:Today I got my new karoo2 after 5 months of painful experience with 1040.
Only reason that was stopping me prior to returning was removed di2 functionality. When I red that there is workaround available I immediately decided to give and try.

And I can confirm- Di2 functionality came back. There are some tiny differences and inconvenience but having possibility to change pages via hood button is worth everything.Image
Thx for confirming and testing out.
- Factor Ostro VAM Disc
- Factor LS Disc
- Specialized Aethos Disc
- Sturdy Ti Allroad Disc
- Guru Praemio R Disc

lukaszzsch
Posts: 22
Joined: Sun Jan 31, 2021 1:31 pm

by lukaszzsch

ipaul wrote:How hard is it to side load? Does one need to be pretty code savvy? Also if done, would it be hard to go back to factory settings? Thinking of given this a go as it was a nice to have feature.
It is very easy, everything takes less than 10 minutes and I spent most of that time looking for appropriate usb-c cable (shape of socket limits size of cable plug).
There are 3 commands that have to be used following each other and that’s all.

User avatar
ipaul
Posts: 221
Joined: Mon May 30, 2005 2:06 am

by ipaul

Thank you. Found a Mac specific guide and looks pretty straightforward. As a Mac person commands make me apprehensive. :-)
:P

lukaszzsch
Posts: 22
Joined: Sun Jan 31, 2021 1:31 pm

by lukaszzsch

I also used MacBook and it went flawlessly.

bigfloor
Posts: 59
Joined: Wed Oct 28, 2009 2:37 pm

by bigfloor

Same here ! Works great, just need to adjust the data pages, to use the Ki2 datafields

Sent from my SM-T860 using Tapatalk


by Weenie


Visit starbike.com Online Retailer for HighEnd cycling components
Great Prices ✓    Broad Selection ✓    Worldwide Delivery ✓

www.starbike.com



User avatar
ipaul
Posts: 221
Joined: Mon May 30, 2005 2:06 am

by ipaul

I found a nice video on you tube to supplement DC's article and got my Karoo side loaded and running the ki2.
Now I'm curious of other useful app's to load.
:P

Post Reply