Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Fri Apr 29, 2016 7:17 pm

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Flite Gel Flow noise
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 5:26 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 08, 2012 2:16 am
Posts: 26
I've been using this saddle for only a brief amount of time. This past weekend I had a squeaking noise while riding that I couldn't figure out. I've torn the bike apart looking for it. Thought it was the seat post but now I think it's actually the saddle.

Looks like the shell might be contacting the rails up by the nose. Happens mainly when I'm spinning more than hammering. So I'm guess a little bounce contributes to it. I know, hammer more and spin less.

Anyway, I did some searching on the interweb and saw a few items about it but no definitive solution.

Has anybody had an experience like this, and if so were you able to correct it?


Top
   
 Post subject: Re: Flite Gel Flow noise
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 5:34 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 24, 2010 9:37 pm
Posts: 783
Location: it's raining, it must be uk
haven't got the saddle, but i'd try some spraying some silicone lube in there and see if it cures things

edit - before that, i'd check the clamp, clean the rails etc.


Top
   
 Post subject: Re: Flite Gel Flow noise
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 8:37 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 29, 2011 8:55 pm
Posts: 169
Location: New Jersey
If it is definitely the saddle rail junction, then just apply some white lightning crystal grease (or whatever you use for headsets and pedals axles) to the area and it should be fine, It's worked for me before with Fizik saddles.


Top
   
 Post subject: Re: Flite Gel Flow noise
PostPosted: Mon Dec 31, 2012 4:31 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 24, 2011 8:09 pm
Posts: 870
Lube the rail mount point with carbon paste. Also, I had this saddle, the nose does slip/move around at the mount points just a bit with force, assume by design. Put some lube up in the nose contact parts and see if that fixes it.

Besides those two points, not sure where else it could come from.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], MSNbot Media, pyrahna, synthesis and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited