Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Thu Dec 14, 2017 2:03 am

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Red derailleur problem
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 7:34 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Sorry if there is a topic about this but I could not find it.

An hour ago I installed a Red black derailleur as a replacement for my Force. But my first problem was I could not get it to go on the 11T.

The derailleur does not seem to go outward enough?

When I install another wheelset, it is better but not perfect yet.
Has anyone else experienced this problem and how did you solve it?

Specs:
Ridley Helium
Sram Red black derailleur
Fulcrum racing speed
Dura ace 7800 11-21


Top
   
 Post subject: Red derailleur problem
Posted: Sun Oct 21, 2012 7:34 pm 


Top
   
 
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 7:45 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 17, 2008 9:56 pm
Posts: 329
obvious, i know, but b-screw, or limit screw?


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 8:04 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
motorthings wrote:
obvious, i know, but b-screw, or limit screw?


Tried everything, if i turn the limit screw out, even then it won't go outward enough...


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 8:17 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 18, 2011 5:19 am
Posts: 1386
Release the cable tension completely (as in unhook the cable from the rd) set limit screws, then hook the cable back up and adjust.

_________________
Current:
T2

Retired:
Blue | Project C6.0 | Felt AR FRD | Colnago C59 NERO | 2014 S-Works Tarmac | S-Works Venge | Wilier Cento Uno SL | Tarmac SL2


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 8:46 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 06, 2012 7:37 pm
Posts: 39
happenned to me... the only time it went to the 11t (in my case, it was a 12 but whatever !), was when I disconnect completly the cable from the rd.

I found out that my outer casing cable was too short... as soon as I changed for a longer one, everything went well.


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 9:01 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Will try tomorrow!


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 2:07 am 
Offline

Joined: Thu Sep 30, 2010 5:50 am
Posts: 315
Bent hanger. :thumbup:


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:10 am 
Offline

Joined: Fri Nov 18, 2011 5:19 am
Posts: 1386
^or that

_________________
Current:
T2

Retired:
Blue | Project C6.0 | Felt AR FRD | Colnago C59 NERO | 2014 S-Works Tarmac | S-Works Venge | Wilier Cento Uno SL | Tarmac SL2


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:31 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jun 17, 2012 3:45 am
Posts: 100
Or, you need to add a small spacer in between the hanger and derailleur, allowing the der. to fully retract into the smallest gear. That is only if all other suggestions did not work.

_________________
My drawings:
http://www.facebook.com/andrewlivingstonart
My bike:
http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=107451


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:44 am 
Offline

Joined: Tue Nov 17, 2009 1:49 am
Posts: 46
I had to add a small spacer on my Litespeed C3 frame. The derailleur, even when disconnected, would not move outwards enough to move into the 11t.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:59 am 
Offline

Joined: Sat May 26, 2012 11:26 pm
Posts: 997
Does your wheelset need a spacer for 10 speed cassettes? Though if you have just changed from force rd this shouldn't be any different

_________________
Evo 5.02kg SL3 6.77 Slice RS 8.89 viewtopic.php?f=10&t=110579" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 7:39 am 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Must say it is a second hand derailleur.

Hanger is ok, will try to release the cable today.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 8:06 am 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Just tried something quickly before i'm of to work.

Used another wheelset with ultegra cassette.
It's only a problem on the outer ring (50x11), on the inner ring its not smooth but not a problem. Only some rub against the outer chainring but that's always been there.

Afterward put my fulcrum racing speeds back in and on the inner ring it's ok, on the outer, it's hell!


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:18 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
It does ok on the road, have to try the racing speed another time.

Could it be that wheelsets could have different cassette dimensions?


Top
   
Posted: Mon Oct 22, 2012 4:18 pm 


Top
   
 
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:55 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 18, 2008 12:55 am
Posts: 187
I had the same problem a while back and couldn't figure it out for the life of me. Eventually I realized that the cable pitch bolt washer thing, if rotated 90 degrees (which makes it look like it will work totally fine) acts as a limit screw and keep the derailluer from going into the 11t. Undo the bolt and washer thing, rotate it, and voila. Cheers


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Sram etap rear derailleur problem

in Road

srammer

4

1140

Tue May 30, 2017 4:25 pm

sungod View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Di2 FD problem

in Road

havana

6

648

Mon May 22, 2017 1:00 pm

havana View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Strange Di2 problem

[ Go to page: 1 2 3 ]

in Road

cyclespeed

39

3365

Thu Jul 06, 2017 3:31 am

ParisCarbon View the latest post

There are no new unread posts for this topic. problem solved! thank you!

in Road

reedplayer

8

947

Sat May 13, 2017 12:32 pm

reedplayer View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Attachment(s) Campagnolo 53T problem

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

ncornelisse

16

857

Fri Sep 01, 2017 11:57 pm

bm0p700f View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], em3, Google Adsense [Bot], jlok, Johnny Rad, spdntrxi and 38 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited