Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Wed Jul 27, 2016 8:32 pm
Recently the board software has been updated and there are some known bugs/failures:
- Avatars are currently not being displayed ✔ FIXED
- Tapatalk connection is currently broken ✔ FIXED
- Avatars cannot be uploaded ✔ FIXED

Please note that we will soon do some changes in WW board template design in case to get a fully mobile/desktop responsiveness board!
If you find more errors please post it here: http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=139062


All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Red derailleur problem
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 7:34 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Sorry if there is a topic about this but I could not find it.

An hour ago I installed a Red black derailleur as a replacement for my Force. But my first problem was I could not get it to go on the 11T.

The derailleur does not seem to go outward enough?

When I install another wheelset, it is better but not perfect yet.
Has anyone else experienced this problem and how did you solve it?

Specs:
Ridley Helium
Sram Red black derailleur
Fulcrum racing speed
Dura ace 7800 11-21


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 7:45 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 17, 2008 9:56 pm
Posts: 270
obvious, i know, but b-screw, or limit screw?


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 8:04 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
motorthings wrote:
obvious, i know, but b-screw, or limit screw?


Tried everything, if i turn the limit screw out, even then it won't go outward enough...


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 8:17 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 18, 2011 5:19 am
Posts: 869
Release the cable tension completely (as in unhook the cable from the rd) set limit screws, then hook the cable back up and adjust.


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 8:46 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 06, 2012 7:37 pm
Posts: 39
happenned to me... the only time it went to the 11t (in my case, it was a 12 but whatever !), was when I disconnect completly the cable from the rd.

I found out that my outer casing cable was too short... as soon as I changed for a longer one, everything went well.


Top
   
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 9:01 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Will try tomorrow!


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 2:07 am 
Offline

Joined: Thu Sep 30, 2010 5:50 am
Posts: 315
Bent hanger. :thumbup:


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:10 am 
Offline

Joined: Fri Nov 18, 2011 5:19 am
Posts: 869
^or that


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:31 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jun 17, 2012 3:45 am
Posts: 100
Or, you need to add a small spacer in between the hanger and derailleur, allowing the der. to fully retract into the smallest gear. That is only if all other suggestions did not work.

_________________
My drawings:
http://www.facebook.com/andrewlivingstonart
My bike:
http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=107451


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:44 am 
Offline

Joined: Tue Nov 17, 2009 1:49 am
Posts: 46
I had to add a small spacer on my Litespeed C3 frame. The derailleur, even when disconnected, would not move outwards enough to move into the 11t.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:59 am 
Offline

Joined: Sat May 26, 2012 11:26 pm
Posts: 659
Does your wheelset need a spacer for 10 speed cassettes? Though if you have just changed from force rd this shouldn't be any different

_________________
Evo 5.63kg SL3 6.66 viewtopic.php?f=10&t=110579" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 7:39 am 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Must say it is a second hand derailleur.

Hanger is ok, will try to release the cable today.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 8:06 am 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
Just tried something quickly before i'm of to work.

Used another wheelset with ultegra cassette.
It's only a problem on the outer ring (50x11), on the inner ring its not smooth but not a problem. Only some rub against the outer chainring but that's always been there.

Afterward put my fulcrum racing speeds back in and on the inner ring it's ok, on the outer, it's hell!


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:18 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2006 8:20 am
Posts: 243
Location: Zolder, Belgium.
It does ok on the road, have to try the racing speed another time.

Could it be that wheelsets could have different cassette dimensions?


Top
   
PostPosted: Mon Oct 22, 2012 4:55 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 18, 2008 12:55 am
Posts: 169
I had the same problem a while back and couldn't figure it out for the life of me. Eventually I realized that the cable pitch bolt washer thing, if rotated 90 degrees (which makes it look like it will work totally fine) acts as a limit screw and keep the derailluer from going into the 11t. Undo the bolt and washer thing, rotate it, and voila. Cheers


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. SRAM eTap rear derailleur problem

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

Sacke

17

2335

Thu Mar 03, 2016 7:32 pm

Sacke View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Attachment(s) Shimano 9070 front derailleur problem - support bolt

in Road

micky

5

563

Thu Jan 07, 2016 6:04 pm

micky View the latest post

There are no new unread posts for this topic. p2 problem

in Road

goldielox

0

218

Sun Oct 04, 2015 1:31 am

goldielox View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Campagnolo EPS shifting problem

in Road

Martin.F

3

522

Sun Sep 06, 2015 7:51 pm

XCProMD View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Missing Link 11 Problem

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

Bridgeman

18

989

Sun Feb 14, 2016 9:11 pm

Calnago View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: DamenH85 and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited