HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Sep 08, 2012 2:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 06, 2010 12:41 pm
Posts: 146
Location: Banja Luka, Bosnia
I'm having trouble figuring out if it's possible to use Pro Vibe 7s or UD with 7x9 Arione CX Braided saddle.

Previous model had top-to-bottom clamp system, which is fine and I found photos and topics about it.

However, I can't find any confirmation about the latest/current model with its "hybrid" clamp,
that looks like it's a top-to-bottom system, yet at a closer look it seems like it's actually
a side-to-side system?

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/new ... 670-75.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/new ... 670-75.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Fizik are not sure about this very seatpost, while I can't find a way to contact PRO at all.

Thanks.

_________________
All my projects: http://photos.cybernck.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Sep 09, 2012 12:40 pm 
Offline

Joined: Wed Jun 20, 2012 12:42 pm
Posts: 5
Location: Sydney, Australia
Currently running the latest Pro Vibe Carbon seatpost with a Prologo Scratch Nack saddle that also has 7x9mm Oval Carbon rails.
No problems at all & top quality seatpost - very happy with it.
The Pro Vibe seatposts come with 2 sets of the Hybrid Clamps - 1 set for round rails, & 1 set for oval or oversize round rails. Just undo the bolts & swap to whichever clamps you need.

Hope this helps - MJHsurfin.


Top
 Profile  
 
Posted: Sun Sep 09, 2012 12:40 pm 


Top
  
 
PostPosted: Sun Sep 09, 2012 4:15 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 06, 2010 12:41 pm
Posts: 146
Location: Banja Luka, Bosnia
Oh? In that case, that's great!

The clamps that are usually photo'd are only for round rails and I haven't seen another set mentioned anywhere.

Have you got a photo so I could see exactly how it all looks/fits?

Thanks!

_________________
All my projects: http://photos.cybernck.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 12:32 pm 
Offline

Joined: Wed Jun 20, 2012 12:42 pm
Posts: 5
Location: Sydney, Australia
No Problems - here some quick pics of the installed Pro Vibe Carbon seatpost with Prologo Scratch Nack saddle I have.
I also have a pic of the 2nd set of Clamps that come in a seperate bag with the Carbon Assembly paste. The seatpost has the Clamps for normal 7mm round Saddle rails pre-installed - but if you have a saddle with 7x9mm Oval rails, you swap over to the 2nd set.

Let me know if you need any additional info - MJHsurfin.


Attachments:
Pro Vibe Seatpost-1.jpg
Pro Vibe Seatpost-1.jpg [ 112.53 KiB | Viewed 845 times ]
Pro Vibe Seatpost-2.jpg
Pro Vibe Seatpost-2.jpg [ 157.13 KiB | Viewed 845 times ]
Pro Vibe Seatpost-3.jpg
Pro Vibe Seatpost-3.jpg [ 157.97 KiB | Viewed 845 times ]
Pro Vibe Seatpost-4.jpg
Pro Vibe Seatpost-4.jpg [ 126.64 KiB | Viewed 845 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 1:04 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 10, 2011 8:58 pm
Posts: 155
Not sure if it will work. Two of my fizik saddles did NOT work with that seatpost. I tried a Arione CX and a newer Kurve. They just about fit but I would have had to modify the oval seatpost clamp to make room. Also the Arione rails where slightly off.

The seatpost is a work of art but is a bit of a struggle to get it together at the best of times. If your seat rails are off by just a little bit it's next to impossible to get set up.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 1:14 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 06, 2010 12:41 pm
Posts: 146
Location: Banja Luka, Bosnia
MJHsurfin> Thanks, that's more help than I'd initially hoped for! Need to check if the one I'm buying comes with it all though.

civdic> Sounds like the saddle is at fault that it did not fit, not seatpost, as I imagine you'd have the same problems with other types of clamps?

As a backup solution, I have a Fizik Cyrano Carbon seatpost lined up - that one HAS to work with Arione CX Braided!

_________________
All my projects: http://photos.cybernck.com


Top
 Profile  
 
Posted: Mon Sep 10, 2012 1:14 pm 


Top
  
 
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 2:02 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 10, 2011 8:58 pm
Posts: 155
I also have an Antares K:ium saddle that didn't fit. I looked like the pick above where the rail doesn't sit perfectly in the front saddle grove. My buddy has the post now and it fits his old flight and an SLR. I wouldn't want any possible play or rubbing on a carbon railed saddle.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], bman11, Google [Bot], jooo and 30 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Pro Vibe 7s - Too much for a steerer tube.

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

Cervelolite

16

1250

Wed Nov 19, 2014 7:22 pm

kode54 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Stem-Bars Weighing. Shimano Pro Vibe and Carbon Bars

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

Zigmeister

15

1954

Fri Dec 13, 2013 9:06 pm

Zigmeister View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Fizik arione Donna - weight discrepancy..

in Road

Beancouter

4

443

Wed Jul 16, 2014 10:12 pm

Beancouter View the latest post


It is currently Thu Nov 27, 2014 6:39 am

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB