Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Wed May 25, 2016 11:56 pm
Recently the board software has been updated and there are some known bugs/failures:
- Avatars are currently not being displayed ✔ FIXED
- Tapatalk connection is currently broken ✔ FIXED

If you find more errors please post it here: http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=139062


All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jul 26, 2012 9:57 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 07, 2009 10:51 pm
Posts: 28
i have a power2max and was comparing it with my old powertap (pro). Difference is about 40 watts in favour of the powertap on my training course (speed/cadans/heart rate is nearly the same). Tried it a few times now and it is always between 30 and 40 watts.
Any ideas?


Top
   
PostPosted: Thu Jul 26, 2012 10:10 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 27, 2011 10:01 pm
Posts: 96
If it's always 40 watts it sounds like the intercept is wrong. Have you tried stopping pedalling for 2secs so it re-calibrates? How about calibrating from your garmin? Could also be the powertap that's off. I have both and ran them together once with a 5-10w difference during a TT.


Top
   
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 1:28 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 07, 2009 10:51 pm
Posts: 28
thanks, will try that


Top
   
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 9:11 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 18, 2003 1:16 pm
Posts: 775
Location: muc
denzity wrote:
If it's always 40 watts it sounds like the intercept is wrong. Have you tried stopping pedalling for 2secs so it re-calibrates? How about calibrating from your garmin? Could also be the powertap that's off. I have both and ran them together once with a 5-10w difference during a TT.


i have both as well and ran them together on different intensity-levels: very close together, difference most of the time between 4-8 w. at around 200w it was a little bit more, ca 6-10w.

in the worst case, you have to send one of your systems to the manufactorer who has to recalibrate it.

there was a case similar like yours, concerning p2max, in german "tour-forum. the users powermeter showed to low numbers. he got it recalibrated by "saxonar", and it worked fine.

_________________
sorry vor mai bed englisch!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Rotor 3D+ and power2max

in Road

yongkun

4

442

Sun Oct 25, 2015 2:14 pm

yongkun View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Power2max (FSA Gossamer) and BB90

in Road

rainerhq

3

476

Thu Oct 15, 2015 10:14 am

jekyll man View the latest post

There are no new unread posts for this topic. power2max type s or quarq elsa?

[ Go to page: 1 2 3 ]

in Road

cure

34

1924

Mon Jul 20, 2015 3:04 am

Tinea Pedis View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Power2max BB386 EVO compatible with BSA frames ????

in Road

LouisN

4

312

Fri Nov 27, 2015 12:47 pm

rpenmanparker View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Campagnolo Power Meters - Stages or Power2Max

[ Go to page: 1 2 3 4 ]

in Road

cmcdonnell

55

3557

Mon May 23, 2016 12:42 pm

metamatic View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited