HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ] 
Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Mon May 28, 2012 8:28 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 05, 2009 11:20 am
Posts: 1355
Aye mine is doing the jittery speed thing when stationary without cadence/speed data too.

_________________
"Step forward the climber and all those who worship at the altar of lightness" - R. Millar


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 29, 2012 10:18 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 11:08 am
Posts: 6271
Location: Urbana, Illinois
euan wrote:
Aye mine is doing the jittery speed thing when stationary without cadence/speed data too.


I had zero issues with the download, not sure if was because I used a Mac. Do have the 0 to 1 mph jump while stationary.

_________________
-For my next trick I will set myself on fire!
-This board and the world in general would be a much nicer place if everyone could just take themselves a little less seriously.
-Sticky Fingers John Rockefeller
-First one over the cliff wins!


Top
 Profile  
 
Posted: Tue May 29, 2012 10:18 am 


Top
  
 
PostPosted: Tue May 29, 2012 2:09 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 18, 2011 2:44 am
Posts: 1394
did it throught webupdater. worked 1st time. new features are cool.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 29, 2012 8:49 pm 
Offline

Joined: Wed Jun 10, 2009 2:16 pm
Posts: 353
Location: Austin, Texas
Since I'm not using a power meter, the extra screens don't mean much. I added another screen but most of the information becomes redundant. I may stick to three screens.

Wish there was a way in firmware for them to speed up the button presses. Does anyone else notice the delay and lag of the button press to the mode change? Advancing two screens requires two very slow and deliberate button presses. off topic - sorry.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 29, 2012 9:11 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Aug 29, 2009 4:30 pm
Posts: 1544
I really like the addition of some parameters for "Last lap".
In the past, if you did an interval, all the data disappeared when you hit the "Lap" (interval) button again to stop it. Now you can stop it then review what the numbers were during that last "lap".

I noticed that the powermeter "calibration" routine now takes a lot longer; but in the end mine came back with the same calibration number as always (515). I hope it is "more accurate".


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2012 1:19 am 
Offline

Joined: Sun Sep 21, 2008 9:02 pm
Posts: 150
Location: West Virginia
The jittery stationary "movement" IMO is because your garmin is looking for close, typical, friendly satellites to put back in it's system to use before others. I.E. it lost it's notepad of favorite pals to link up with. I checked this out between my Edge 500, and my Forerunner 405cx, and my Edge 500 was bouncing satellite connections very frequently as compared to the Forerunner, which hasn't been tinkered with in terms of Firmware lately.

Just a theory... Does the garmin even keep track of which satellites are better to use and whatnot?

Oh, I have noticed something that has completely bonked on mine:
Image
The bottom left screen which is shown when following a course - my elevation charts bounce like FARK all over the place. Kind of frustrating.

_________________
http://www.wvcycling.net/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2012 9:42 am 
Offline
Shop Owner

Joined: Sat Jun 13, 2009 4:02 am
Posts: 1975
Location: NoVA/DC
The garmin does remember which satellites were used last and looks for those first when you turn it back on. Dont know if it still shows this, but my older garmin, if having trouble finding gps signals, would ask if im more than 500 miles from the last place i used it. Select yes, and it starts fresh...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2012 10:13 am 
Offline

Joined: Thu Feb 05, 2009 12:04 am
Posts: 1118
Location: Gold Coast, QLD, Australia
Rick wrote:
I really like the addition of some parameters for "Last lap".
In the past, if you did an interval, all the data disappeared when you hit the "Lap" (interval) button again to stop it. Now you can stop it then review what the numbers were during that last "lap".

I noticed that the powermeter "calibration" routine now takes a lot longer; but in the end mine came back with the same calibration number as always (515). I hope it is "more accurate".


The 'last lap' function is excellent for short intervals, used it today for 30sec on/off and it works a treat.

My calibration is much faster with the new Firmware (power2max)

_________________
Bike Pure


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2012 1:43 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 23, 2006 5:43 am
Posts: 32
After the firmware upgrade, Golden Cheetah no longer can read the fit files. Has anyone else experienced this or have a solution?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2012 1:53 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 28, 2009 8:30 pm
Posts: 3898
Location: Bay Area
I was really pumped to get all this stuff on my 800, but in all honesty TSS, IF, and in some cases NP are kinda superfluous. No one is going to turn around during a ride to hopefully keep a TSS target and NP really isn't useful for shorter intervals anyways. I found it nice to have a summary screen, however, and using NP instead of AP for a ride sometimes kept things in check.

_________________
Don't take me too seriously.
Bike
Strava


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2012 4:06 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 18, 2011 2:44 am
Posts: 1394
kudeta wrote:
After the firmware upgrade, Golden Cheetah no longer can read the fit files. Has anyone else experienced this or have a solution?


u have the old GC i think. happened to me and realized that i didn't have the latest GC version.

i got some "heading error something" message.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 06, 2012 7:09 pm 
Offline

Joined: Fri May 08, 2009 8:31 pm
Posts: 233
Location: Denver
I did the upgrade 2 nights ago with no glitches, and took a short 24km ride after work yesterday (really windy! -gusts to 50km/hr). No problems, everything seemed to work perfectly, including the download to Ascent (Mac).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 06, 2012 7:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun May 04, 2008 10:03 pm
Posts: 779
Location: Back in the saddle...
nathanong87 wrote:
kudeta wrote:
After the firmware upgrade, Golden Cheetah no longer can read the fit files. Has anyone else experienced this or have a solution?


u have the old GC i think. happened to me and realized that i didn't have the latest GC version.

i got some "heading error something" message.


I'm using GC 3.0 and have had no issues. I also find it to be a real step up from GC 2.1.

_________________
"Deserve's got nothing to do with it." William Munny


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Aug 25, 2012 5:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Dec 15, 2010 10:32 am
Posts: 308
Location: Estonia
Can someone please help me. I can´t update from 2.80 to 3.00.
I´m on my.garmin page. It detects my device, but only says that there are no map updates.
I restarted the device twice, nothing.
WebUpdater also don´t find any updates.

_________________
"Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride"
Scale 30
Schenk 007
Winter tank
CXC


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ] 
Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. *UPDATE*S-works spiders,h/w,SRAM Red,DA,pedals,tool*UPDATE*

in For sale - Pictures are mandatory 22-3-13

dmoneysworks

0

270

Mon Sep 29, 2014 6:45 pm

dmoneysworks View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Attachment(s) My C'dale six 6850g (Update: 04/27/14)

in Introduce Yourself / Gallery - Please use metric weights.

Dalzhel

14

2676

Sun Apr 27, 2014 1:55 am

Dalzhel View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Condor Super acciaio (update pg 1)

[ Go to page: 1, 2, 3, 4 ]

in Introduce Yourself / Gallery - Please use metric weights.

Hoven

53

8779

Sun May 18, 2014 9:49 pm

oldmuthariley View the latest post

There are no new unread posts for this topic. XPREZO T-29 steel 29er 10,04 kg - update May 22

[ Go to page: 1 ... 5, 6, 7 ]

in Introduce Yourself / Gallery - Please use metric weights.

devinci

103

9114

Fri May 23, 2014 4:51 am

Quinn039 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Firefly Ti Record - 7.72 update page 2

[ Go to page: 1, 2 ]

in Introduce Yourself / Gallery - Please use metric weights.

ronderman

28

3956

Fri Aug 01, 2014 9:26 pm

Roel W View the latest post


It is currently Mon Nov 24, 2014 11:56 pm

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB