Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Fri Jul 01, 2016 8:00 pm
Recently the board software has been updated and there are some known bugs/failures:
- Avatars are currently not being displayed ✔ FIXED
- Tapatalk connection is currently broken ✔ FIXED
- Avatars cannot be uploaded ✔ FIXED

Please note that we will soon do some changes in WW board template design in case to get a fully mobile/desktop responsiveness board!
If you find more errors please post it here: http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=139062


All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Sat Mar 08, 2014 7:57 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 258
I just got campagnolo eps v1 on my bike. And when i start to charge it, the green and orange light lights, and after 2 min, they turn of and the green one flashes? Is that normal? In the manual it says the green light and orange should light all the time when you charge?

Hope you can help me :? :wink:


Top
   
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 2:10 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2006 1:38 pm
Posts: 674
Location: Greater Pittsburgh
Green indicates front derailleur fault and the red (which is the one I believe you refer to as orange) is the system interface fault.

Insert the magnet to shut the system down, and check each and every connection, it may need to be taken apart and reassembled again. If all that fails, call Campagnolo customer service.

_________________
"Suddenly the thought struck me; my floor is someone elses ceiling" - Nils Ferlin


Top
   
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 4:18 pm 
Offline
Shop Owner

Joined: Sun Jan 03, 2010 4:58 am
Posts: 674
My experience with the v1 power unit is that the first batch had issues. I had one of the first ones and it took some time to find out the power unit was NFG. After a new unit, it was all perfect. Lots of blinking lights and lots of not shifting correctly.


Top
   
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 5:01 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 258
It's the interface i mean? It's orange now, but i can't charge it to green.. I rode the bike today, and it rides as it should :-) and there are no blinking lights on the battery/powerunit.. it's just that when i push the bottom for battery life time it's orange.. But on the charger it self, there are a no light, and the green one is just flashing, i don't think i work :-) When you charge your v1, didn't the green and orange light all the time?


Top
   
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 5:03 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 258
on the charger i self.


Top
   
PostPosted: Mon May 19, 2014 2:47 am 
Offline

Joined: Mon May 19, 2014 2:42 am
Posts: 2
hi there, any update on this problem?

i seem to have the same issue - plugged in charger to wall and to bike, turned it on and the green light and orange (amber/red, whatever you call it) light was on the batter charger itself, while the DTI had a orange steady light (indicating charging). but after a while, only the green light was blinking on the battery charger (no light on the DTI). i have unplugged it from the bike and the green light on the battery charger continues to blink. plugged it back to the bike and still the same thing (blinking green light on battery charger), the DTI doesnt light up either (i assume that means it not charging).

RECORD EPS on an SL4 Roubaix S-Works frame.


Top
   
PostPosted: Mon May 19, 2014 3:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 10, 2004 9:41 am
Posts: 345
Location: FINLAND
It's normal. I have had EPS SR over two years now and when started charging, first green and orange light are on, but after few minutes light turn blinking green. (charging)

Interface unit lights tell you what is the charging level of the battery. When charge completet interface light is (solid) green and charger light is also (solid) green without blinking.

_________________
Team KAS-RAK: http://www.pellossalo.fi/pellossalonnousu/
My Look 695 SR + EPS : http://www.pellossalo.fi/content/uploads/images/medium/Look695EPS.jpg
http://www.pellossalo.fi/content/uploads/images/medium/20120513_003.jpg


Top
   
PostPosted: Mon May 19, 2014 9:11 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 258
Tumppi wrote:
It's normal. I have had EPS SR over two years now and when started charging, first green and orange light are on, but after few minutes light turn blinking green. (charging)

Interface unit lights tell you what is the charging level of the battery. When charge completet interface light is (solid) green and charger light is also (solid) green without blinking.


The charger didn't work, and i got a new one :-) everything is fine now. Thank you


Top
   
PostPosted: Tue May 20, 2014 12:24 am 
Offline

Joined: Mon May 19, 2014 2:42 am
Posts: 2
Tumppi - the blinking light im referring to is on the battery charger itself, the one with the 'lightning bolt' symbol. When i plug in the battery charger to the power socket (without connecting to the bike), the lightning bolt symbol blinks faded green. i believe it should be a solid green.

Nejmann - yes i took the battery charger back to the dealer and got a new one. it was clearly a faulty charger. All is well now - thanks!


Top
   
PostPosted: Sun Jan 17, 2016 2:39 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 17, 2011 4:38 pm
Posts: 327
Location: Netherlands
Hi,

Maybe you can help me as well...
Have a V2
Wanted to charge my battery.... the charger does not respond at all... no lights and also the EPC control unit on the bike does not lit... so seems no connection or so... the charger plug is 100% sure right and tight into to bike plug...

Maybe Charger unit fuse or so???

_________________
Pascal

2012 Colnago C59 MTBK Camapgnolo Hyperon Ultra 2 and Campi SR11
2014 Merida Big 99 CF team fully
2015 Pinarello F8 Sky Campagnolo Bora Utra 2 and Campi SR11 EPS


Top
   
PostPosted: Sun Jan 17, 2016 3:25 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 17, 2011 4:38 pm
Posts: 327
Location: Netherlands
Somehow I got no power at all... so no green LED...
Anyway, I eft the charger 60 min alone... tried again and whoppa..... now he's charging... strange....

_________________
Pascal

2012 Colnago C59 MTBK Camapgnolo Hyperon Ultra 2 and Campi SR11
2014 Merida Big 99 CF team fully
2015 Pinarello F8 Sky Campagnolo Bora Utra 2 and Campi SR11 EPS


Top
   
PostPosted: Sun Jan 17, 2016 5:00 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 17, 2011 4:38 pm
Posts: 327
Location: Netherlands
Pffff was too fast... same problem.... after 60 min rest, she charges for 10 sec or so and the 2 led's blink shortly and then they go out again.... anybody?

_________________
Pascal

2012 Colnago C59 MTBK Camapgnolo Hyperon Ultra 2 and Campi SR11
2014 Merida Big 99 CF team fully
2015 Pinarello F8 Sky Campagnolo Bora Utra 2 and Campi SR11 EPS


Top
   
PostPosted: Sun Jan 17, 2016 6:49 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2006 1:38 pm
Posts: 674
Location: Greater Pittsburgh
Had the same problem and it was the EPS v1 battery that went dead. The first batch Campy released are a bit more fragile then they should've been. As long as you have the receipt, Campy will replace it with a v2 (or maybe even v3 by now), at least they did for me. If you bought it used, then you're SOL. Just replace it with a v3 (and you'll need a new interface as well).

_________________
"Suddenly the thought struck me; my floor is someone elses ceiling" - Nils Ferlin


Top
   
PostPosted: Mon Jan 18, 2016 11:15 am 
Offline

Joined: Sat Dec 17, 2011 4:38 pm
Posts: 327
Location: Netherlands
All brand new bought last year.
I have a V2 now...

Did your bike still work? My bike shifts still... so could it be the battery?
Even without hooking on, the charger has no power led anymore...

_________________
Pascal

2012 Colnago C59 MTBK Camapgnolo Hyperon Ultra 2 and Campi SR11
2014 Merida Big 99 CF team fully
2015 Pinarello F8 Sky Campagnolo Bora Utra 2 and Campi SR11 EPS


Top
   
PostPosted: Mon Jan 18, 2016 11:44 am 
Offline

Joined: Sat Dec 17, 2011 4:38 pm
Posts: 327
Location: Netherlands
Just got feedback from Campi NL....
They do not recognize this problem, but probably the charger is defect.
I can send it in and they will send a new one!
Good service (as expected from a super premium brand)!

_________________
Pascal

2012 Colnago C59 MTBK Camapgnolo Hyperon Ultra 2 and Campi SR11
2014 Merida Big 99 CF team fully
2015 Pinarello F8 Sky Campagnolo Bora Utra 2 and Campi SR11 EPS


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1 2 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Campagnolo Athena EPS V1 Power Unit and Charger Issue

in Road

nismosr

2

360

Tue Apr 05, 2016 8:36 pm

userfriendly View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Campagnolo EPS shifting problem

in Road

Martin.F

3

494

Sun Sep 06, 2015 7:51 pm

XCProMD View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Campagnolo Super Record EPS gear change problem

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

rodebaron51

16

1487

Tue Jul 14, 2015 12:42 am

Calnago View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Red 22 problem?

in Road

logy

10

1021

Sat Jul 25, 2015 8:16 pm

logy View the latest post

There are no new unread posts for this topic. p2 problem

in Road

goldielox

0

210

Sun Oct 04, 2015 1:31 am

goldielox View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: 2lo8, Baidu [Spider], Bing [Bot], campbellrae, Gearjunkie, island, josephtroppo, rorz, tmr5555, Yahoo [Bot] and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited