Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Tue Jul 26, 2016 1:49 am
Recently the board software has been updated and there are some known bugs/failures:
- Avatars are currently not being displayed ✔ FIXED
- Tapatalk connection is currently broken ✔ FIXED
- Avatars cannot be uploaded ✔ FIXED

Please note that we will soon do some changes in WW board template design in case to get a fully mobile/desktop responsiveness board!
If you find more errors please post it here: http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=139062


All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat May 03, 2014 12:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 25, 2007 10:23 am
Posts: 1032
Location: Pack filler
Hi,
I'm having problems with front shifting on my slice :?

Its running Rotor 3D aero cranks with Praxis chainrings - 53/39 rings. Rings are fitted and timed correctly
Thumbshifter and mech are both record 10.
Chain is a KMC X10SL (new)

On the workstand it shifts onto the big ring as easy as pie, but on the road its an absolute swine.
It seems to go up easier if you start with the rear down near the 12 sprocket, and then multiple shift the rear and it appears to drag the chain onto the big ring then if you hold the LH shifter across.

I was running a DA 7800 chainset before, either both round rings or with an osym outer, and neither gave me grief like this.

Any suggestions?
TIA

_________________
Official cafe stop tester


Top
   
PostPosted: Sat May 03, 2014 5:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 10:14 am
Posts: 1037
Location: Sweden
Crossed front and rear shifter cables along the down tube. Tugging on each other?

_________________

The Shivenge


Top
   
PostPosted: Thu May 08, 2014 7:08 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 25, 2007 10:23 am
Posts: 1032
Location: Pack filler
Having had a bit more of a play with this, I've got it working pretty much spot on.
What seemed to be great set up at a static position, in reality wasn't.
Reset the outer limit screw on the mech to give me as much shift as possible, and its now fine on the road :thumbup:

_________________
Official cafe stop tester


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Campagnolo EPS shifting problem

in Road

Martin.F

3

521

Sun Sep 06, 2015 7:51 pm

XCProMD View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Dura Ace Rear Shifting Problem - Suggestion Please

in Road

ipenguinking

8

463

Wed Nov 04, 2015 6:49 pm

WannabeWeenie View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Di2 mix/match

in Road

kevinkalis

8

457

Wed Jun 08, 2016 6:58 pm

glepore View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Pinarello Prince aluminium frame and Columbus Muscle fork match

in Road

boccajunior

1

164

Thu Jul 14, 2016 9:31 pm

Geoff View the latest post

There are no new unread posts for this topic. EPS V2 shifting issues

in Road

tadrums

10

484

Sun Apr 03, 2016 5:49 am

tadrums View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], kookie, Vallinotti and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited