HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Mar 08, 2014 7:57 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 60
I just got campagnolo eps v1 on my bike. And when i start to charge it, the green and orange light lights, and after 2 min, they turn of and the green one flashes? Is that normal? In the manual it says the green light and orange should light all the time when you charge?

Hope you can help me :? :wink:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 2:10 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2006 1:38 pm
Posts: 572
Location: Greater Pittsburgh
Green indicates front derailleur fault and the red (which is the one I believe you refer to as orange) is the system interface fault.

Insert the magnet to shut the system down, and check each and every connection, it may need to be taken apart and reassembled again. If all that fails, call Campagnolo customer service.

_________________
"Suddenly the thought struck me; my floor is someone elses ceiling" - Nils Ferlin


Top
 Profile  
 
Posted: Sun Mar 09, 2014 2:10 pm 


Top
  
 
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 4:18 pm 
Offline
Shop Owner

Joined: Sun Jan 03, 2010 4:58 am
Posts: 529
My experience with the v1 power unit is that the first batch had issues. I had one of the first ones and it took some time to find out the power unit was NFG. After a new unit, it was all perfect. Lots of blinking lights and lots of not shifting correctly.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 5:01 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 60
It's the interface i mean? It's orange now, but i can't charge it to green.. I rode the bike today, and it rides as it should :-) and there are no blinking lights on the battery/powerunit.. it's just that when i push the bottom for battery life time it's orange.. But on the charger it self, there are a no light, and the green one is just flashing, i don't think i work :-) When you charge your v1, didn't the green and orange light all the time?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 09, 2014 5:03 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 60
on the charger i self.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 19, 2014 2:47 am 
Offline

Joined: Mon May 19, 2014 2:42 am
Posts: 2
hi there, any update on this problem?

i seem to have the same issue - plugged in charger to wall and to bike, turned it on and the green light and orange (amber/red, whatever you call it) light was on the batter charger itself, while the DTI had a orange steady light (indicating charging). but after a while, only the green light was blinking on the battery charger (no light on the DTI). i have unplugged it from the bike and the green light on the battery charger continues to blink. plugged it back to the bike and still the same thing (blinking green light on battery charger), the DTI doesnt light up either (i assume that means it not charging).

RECORD EPS on an SL4 Roubaix S-Works frame.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 19, 2014 3:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 10, 2004 9:41 am
Posts: 345
Location: FINLAND
It's normal. I have had EPS SR over two years now and when started charging, first green and orange light are on, but after few minutes light turn blinking green. (charging)

Interface unit lights tell you what is the charging level of the battery. When charge completet interface light is (solid) green and charger light is also (solid) green without blinking.

_________________
Team KAS-RAK: http://www.pellossalo.fi/pellossalonnousu/
My Look 695 SR + EPS : http://www.pellossalo.fi/content/uploads/images/medium/Look695EPS.jpg
http://www.pellossalo.fi/content/uploads/images/medium/20120513_003.jpg


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 19, 2014 9:11 pm 
Offline

Joined: Mon May 06, 2013 6:25 pm
Posts: 60
Tumppi wrote:
It's normal. I have had EPS SR over two years now and when started charging, first green and orange light are on, but after few minutes light turn blinking green. (charging)

Interface unit lights tell you what is the charging level of the battery. When charge completet interface light is (solid) green and charger light is also (solid) green without blinking.


The charger didn't work, and i got a new one :-) everything is fine now. Thank you


Top
 Profile  
 
Posted: Mon May 19, 2014 9:11 pm 


Top
  
 
PostPosted: Tue May 20, 2014 12:24 am 
Offline

Joined: Mon May 19, 2014 2:42 am
Posts: 2
Tumppi - the blinking light im referring to is on the battery charger itself, the one with the 'lightning bolt' symbol. When i plug in the battery charger to the power socket (without connecting to the bike), the lightning bolt symbol blinks faded green. i believe it should be a solid green.

Nejmann - yes i took the battery charger back to the dealer and got a new one. it was clearly a faulty charger. All is well now - thanks!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], mnmasotto, Yahoo [Bot] and 47 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Campagnolo Chorus 11 Lockring problem

in Road

logy

6

443

Tue Aug 26, 2014 11:43 am

kman View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Campagnolo Shamal Ultra Clinchers - Problem

in Road

smootherider100

6

1635

Fri Apr 04, 2014 2:52 pm

apb27 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Di2 Cat eye wiring problem

in Road

yumseyo

4

389

Wed Aug 06, 2014 8:54 pm

yumseyo View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Di2 firmware problem

in Road

rokkstar

12

742

Thu Aug 28, 2014 4:03 am

tnc1970 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Had to have these HEAVY Wheels! Just for the look! PROBLEM!

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

Hbrown

18

2411

Fri Oct 03, 2014 9:19 pm

Hbrown View the latest post


It is currently Fri Dec 26, 2014 10:37 pm

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB