Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Sat Apr 30, 2016 10:27 am

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 2:15 am 
Offline

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8131
Location: Geelong
Any one else had experience with this? I'm the third person I know of that is experiencing it - and is regardless of magnet position/size and with all varying sizes of gaps between magnet and back of the spider.

I have the 9000 SRM with the older 7800 arms. Also worth noting that the back of the spider is not flat (or 'true') - which I found when getting the magnet as close to the back as possible.

The 'fix', so far, has been removing the crank and running a magnet around the back of the spider - 'waking up' the SRM. This solution has worked for some of the others who have had this issue, but not all.


Head unit wise, tried 810, 800 and 705. Issue present with all. Latest example was changing battery position to the BB mount and even with an additional (larger, supplied by SRM Oceania) magnet at the end of it I could still not get a power reading. The 810 and 800 would recognise the SRM, but not give me a reading. The 705 found it and gave me data for a minute, then dropped it.


This is all on a Giant Trinity. And is doing my head in, as Nationals are less than 3 weeks away. SRM Oceania have been in contact the entire time and deny having any issues with other units.


Also worth noting, my 7900 SRM when transferred to the Trinity, works fine. Without the additional magnet on the BB mounted position.

_________________
http://www.nicksquillari.com.au


Top
   
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 12:26 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 17, 2004 1:38 pm
Posts: 1400
Have you asked on the Wattage forum? You're more likely to get relevant feedback there.

https://groups.google.com/forum/?fromgr ... um/wattage


Top
   
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 12:33 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8131
Location: Geelong
Hadn't thought of that. Will do now though. Ta.

_________________
http://www.nicksquillari.com.au


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], fromtrektocolnago, kgibbo1868, weastman and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited