Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Sun Jun 26, 2016 2:14 am
Recently the board software has been updated and there are some known bugs/failures:
- Avatars are currently not being displayed ✔ FIXED
- Tapatalk connection is currently broken ✔ FIXED
- Avatars cannot be uploaded ✔ FIXED

Please note that we will soon do some changes in WW board template design in case to get a fully mobile/desktop responsiveness board!
If you find more errors please post it here: http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=139062


All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 4:42 am 
Offline

Joined: Tue Mar 20, 2007 5:56 pm
Posts: 1002
Hi all, posted this on slowtwitch, but thought Id check here as well, as I know lots of folks here have experience with powertaps.

I recently purchased two -new- sets of Mavic Cosmic Carbone Pro Powertap wheelsets. Both were the older 2.4 SL versions, so I purchased the updater for them, which indicated that it ran successfully for both (to make both ANT+ compatible).
However, when I try to pair with my 910XT, nothing seems to be happening. I go to the bike 1, select powermeter, yes, and restart calibration. Then it basically shows nothing, even as I spin the wheel... Same deal with a EDGE 500..
I did also put new batteries in both hubs.

Next, tried the little yellow computer that came with each wheel. Started by replacing the battery in each as they were dead.
Go to the 'learn' thing, spin the wheel, neither can detect the hub. WTF?

I did call Saris, and they said I could send the wheels in. That is great, but I'm in Canada, and pretty sure they aren't offering to cover the $100 it will cost to ship them (yup, UPS or Purolator ground, $100 give or take....). Not sure about shipping back to me..

How can two brand new out of the box wheels not work? Wondering if the updater, even though it flashed green for success, actually screwed both hubs up?

Anyone else go through this?!?
Help!


Top
   
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 8:40 am 
Offline

Joined: Mon Jan 02, 2006 7:10 pm
Posts: 496
I would recheck the full battery specification (not just the size). Older 2.4s had a slightly unusual battery spec.

Sorry if this has been done already, but worth a try. I had various 2.4s that were sensitive to battery.

Good news is that the newer model seems better in most regards, and that PT will respond if you push and push.


Top
   
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 8:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 05, 2009 11:20 am
Posts: 1402
Try the update again.

_________________
"Step forward the climber and all those who worship at the altar of lightness" - R. Millar


Top
   
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 3:34 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 20, 2007 5:56 pm
Posts: 1002
euan wrote:
Try the update again.


The ANT updater? It only has two updates, used one for each wheel. Did try plugging it into one of the wheels again anyway, but it just flashed red since it had already been used.


Top
   
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 3:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 05, 2009 11:20 am
Posts: 1402
Ah thought you had two updaters. Was banking you'd hadn't done two updates with one

_________________
"Step forward the climber and all those who worship at the altar of lightness" - R. Millar


Top
   
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 5:59 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Aug 29, 2009 4:30 pm
Posts: 1892
Try reseating the battery holder. Make sure you can feel that it is properly aligned, then wiggle it into place and push it home solidly.
Make sure the wire loop on the holder is sticking straight out. It is an antenna.
Might as well put in a fresh pair of batteries once you open it up again, just to remove that as a variable.

Mine are SL+, so I never had to do the "updater".


Top
   
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 6:03 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 20, 2007 5:56 pm
Posts: 1002
Rick wrote:
Try reseating the battery holder. Make sure you can feel that it is properly aligned, then wiggle it into place and push it home solidly.
Make sure the wire loop on the holder is sticking straight out. It is an antenna.
Might as well put in a fresh pair of batteries once you open it up again, just to remove that as a variable.

Mine are SL+, so I never had to do the "updater".


Thanks, will try it again tonight.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Di2 ST6870 not working

in Road

jpoon1118

4

422

Wed May 11, 2016 7:13 pm

ms6073 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Powertap part - body end cap where to get ?

in Road

PinaRene

4

598

Sun Nov 01, 2015 6:08 pm

BurntToast View the latest post

There are no new unread posts for this topic. What to buy? Garmin Vector 2 or Powertap PT1

in Road

lotushiast

11

1310

Mon Nov 16, 2015 11:18 pm

mr4fox View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Powertap C1 and Campagnolo 10 speed drivetrain

in Road

ChristianB

8

152

Sat Apr 30, 2016 9:02 pm

ChristianB View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Powertap P1 Pedal Power Meter

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

jeffy

19

3157

Sat Nov 07, 2015 8:22 am

havana View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Exabot [Bot], glam2deaf, krusty, MSNbot Media, Yahoo [Bot] and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited