How important do you find power data from races?

A light bike doesn't replace good fitness.

Moderator: Moderator Team

Dalai
Posts: 1491
Joined: Wed Dec 15, 2004 10:54 am
Location: Melbourne, Australia

by Dalai

CoachFergie wrote:Just playing Devils advocate.

I have had no end of issues with SRM on various bikes. Cranks and Head Units.

Fortunately the SRM Oceania Service Centre is in Christchurch.


I have three used wired units - Pro on the road bike, FSA on the TT bike plus SRM Track cranks. Only issue I’ve had so far has been one of the solders in the PCV failing so readings were all over the place. It was fixed locally and has been fine since.

I’m annoyed that SRM Oceania has stopped local repairers here in Australia from servicing SRM's (not suppling parts from what I've been told). It means now that repairs/battery swaps are not officially possible in Australia, so I will have to start sending my gear to NZ! :evil:

by Weenie


User avatar
Juanmoretime
Administrator
Posts: 7049
Joined: Sat Jun 19, 2004 11:08 am
Location: Urbana, Illinois

by Juanmoretime

I've had my Quarq with a Sram S975 crank on my tt bike since last October and I do pair it with a Garmin Edge 500. I have not had one single issue so I'm very surprised the trouble KWalker has had.
RESIDENT GRUMPY OLD MAN.

Geoff
Posts: 5093
Joined: Sat Dec 13, 2003 2:25 am
Location: Canada

by Geoff

Well, the point of SRM is that it isn't exciting, it just works. It does take all the drama out of training with power. Now that I think about it, the PC7 in alloy is pretty exciting, as far as PowerControllers go. It is a bit heavier, but is machined from billet and really looks nice. Sammy Sanchez is riding a gold anodized version, so you might be able to spice it up that way.

KWalker
Posts: 5837
Joined: Mon Dec 28, 2009 8:30 pm
Location: Bay Area

by KWalker

Juanmoretime wrote:I've had my Quarq with a Sram S975 crank on my tt bike since last October and I do pair it with a Garmin Edge 500. I have not had one single issue so I'm very surprised the trouble KWalker has had.


It shouldn't be too surprising- there was a 35+ page thread on the Garmin forum about it at one point and its been so bad for people that Quarq readily provides customers with the older Edge firmware that works the best. I blame Garmin and not Quarq, so I would recommend a Joule headunit for those that go with a Cinqo.

As for the Cinqo units themselves- I have bad luck with things breaking and I rode them in some very wet/cold conditions. Who knows what happened and why, but I know others who haven't had an issue.
Don't take me too seriously. The only person that doesn't hate Froome.
Gramz
Failed Custom Bike

grover
Posts: 1110
Joined: Mon Jul 26, 2004 1:06 pm

by grover

I'd just like to share that I just picked up a Cannondale Hollowgram SRM for $950. I'm very happy. It's wired and only PCV but that just means it's reliable. Now I've got some spare cash to buy some Enve Smart 6.7 wheels I think.

User avatar
Tinea Pedis
Posts: 8425
Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Location: Geelong
Contact:

by Tinea Pedis

My Smart's on the way very soon.

Which makes going crank based even more exciting. Race wheels + power :up:

Geoff
Posts: 5093
Joined: Sat Dec 13, 2003 2:25 am
Location: Canada

by Geoff

Finally! :D Welcome to the club.

User avatar
Tinea Pedis
Posts: 8425
Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Location: Geelong
Contact:

by Tinea Pedis

Wait for it Geoff....


I might even ride singles outside of race time :shock:

Geoff
Posts: 5093
Joined: Sat Dec 13, 2003 2:25 am
Location: Canada

by Geoff

I think I am missing an Antipodean idiom there. :lol:

Seriously, though, there is a lot to be said for being able to ride whatever wheels you want and not have your data collection compromised. You aren't loosing anything from a weight perspective, as you are artificially limited anyway, so you may as well race with your PowerMeter.

User avatar
Tinea Pedis
Posts: 8425
Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Location: Geelong
Contact:

by Tinea Pedis

Singles = tubs. I think it is an Aussie thing :lol:

User avatar
KH1
Posts: 1327
Joined: Thu Feb 19, 2009 3:40 am
Location: Mornington Peninsula

by KH1

I had a problem with my Quarq soon after it was installed - as you know - but since being replaced it has been faultless.
Connects to either my 500 or 800 every time no probs.
Don't let the truth get in the way of a good story......
Argon
CAAD9 6.78Kg
Supersix 6.78Kg

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post