Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Tue Dec 12, 2017 9:23 pm

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: SRM with Garmin 810
PostPosted: Wed Oct 23, 2013 5:46 am 
Offline

Joined: Sun Jun 27, 2010 8:53 am
Posts: 259
Just looking for some help on setting up my SRM with the Garmin 810

I have done the normal calibration etc and it comes up with 480 ( which I believe is ok )

however there is a page to input the slope 21.2 hz for me.... but it doesnt seem to stay in the memory? it goes back to 0.0

any ideas?


Top
   
 Post subject: SRM with Garmin 810
Posted: Wed Oct 23, 2013 5:46 am 


Top
   
 
 Post subject: Re: SRM with Garmin 810
PostPosted: Fri Nov 01, 2013 1:03 am 
Offline

Joined: Thu May 14, 2009 12:19 pm
Posts: 1403
Location: Norway
Updated firmware?

I had issues setting the slope on my 800 which weren't resolved until the unit was replaced under warranty. The 800 would pick an arbitrary number with 20-30 digits for the slope value..


Top
   
 Post subject: Re: SRM with Garmin 810
PostPosted: Fri Nov 01, 2013 9:12 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 28, 2009 11:33 pm
Posts: 69
I'm currently running the latest SW on the 810 and mine is fine. If you haven't already, go to the Garmin website & register your device. Next download the web updater, with your 810 connected to the computer run the web updater and verify that you have the latest SW installed.

The slope value which the 810 is displaying should be there or thereabouts, in relation to what is written on the card which comes with your SRM. The slope is a programmable value, in as much as if you calibrate the SRM and the value obtained differs from what is stated on the card/810, you can input a new value on the 810 which will be pushed to the SRM and permanently stored.

How to manually calibrate your SRM
http://forum.slowtwitch.com/gforum.cgi?post=2903507

Updating the SRM slope value
http://forum.slowtwitch.com/cgi-bin/gfo ... st=4551194


Top
   
 Post subject: Re: SRM with Garmin 810
PostPosted: Sat Nov 02, 2013 10:25 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8408
Location: Geelong
I seem to have missed the page with the slope on my 810?

_________________
VeloKicks
The Gram
The Men of Steel


Top
   
 Post subject: Re: SRM with Garmin 810
PostPosted: Tue Nov 05, 2013 1:17 am 
Offline

Joined: Sun Jun 27, 2010 8:53 am
Posts: 259
Nick,

I will take a picture of the page when I get back home.... it wasn't holding the 21.2 hz for some reason!!! but now is....

seems ok now!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. HRM Options with Garmin Egde 520

in Training

StevenH72

5

655

Tue Sep 26, 2017 8:46 am

savechief View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Garmin Edge 1030

in Cycle Chat

WheresWaldo

4

1061

Sat Sep 09, 2017 9:48 am

Hillsaretheenemy View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Garmin out front position

[ Go to page: 1 2 ]

in Cycle Chat

hlvd

20

1318

Wed Sep 13, 2017 10:51 am

Juanmoretime View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Garmin Powermeter question

in Road

PrettyA

7

553

Tue Aug 29, 2017 10:53 am

3Pio View the latest post

There are no new unread posts for this topic. FS: Enve Garmin Mount v2

in For sale - Pictures are mandatory 22-3-13

cdtf

0

187

Tue Nov 14, 2017 2:30 pm

cdtf View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: shk1 and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited