Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Sat Dec 16, 2017 7:25 pm

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: Tue Sep 05, 2017 6:39 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2015 10:15 am
Posts: 235
Nefarious86 wrote:
Id say its more likely that it would fatiuge/fail easier


Although it not looks like a really thin plate between the stem and face plate (picture 14/17)
http://www.bikeradar.com/road/news/arti ... bar-50304/


And it seems like more riders from Team Sky are racing the new set-up in La Vuelta (Froomey & Wout Poels): https://keyassets.timeincuk.net/inspire ... 025p-1.jpg

_________________
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
https://www.remo-knops.com/cycling/


Top
   
PostPosted: Sat Sep 16, 2017 12:58 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 05, 2012 7:50 am
Posts: 96
Has anybody tested if the K-edge sport Garmin fits? It seems thinner than the normal K-edge mount


Top
   
Posted: Sat Sep 16, 2017 12:58 pm 


Top
   
 
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 10:56 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 28, 2006 9:27 pm
Posts: 132
For what it's worth, I just mounted these bars today. I have a lupine betty with a narrow AL mount similar looking to the k-edge, and it fits fine next to the stem. I'm using the new vibe stem as well.

There isn't a ton more room for a wider mount, but the lupine works. It measures 8mm in width.

I have a k-edge race mount on the way, anyone know the width on that? Otherwise hopefully this new stem mount becomes available.


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 12:13 am 
Offline

Joined: Fri Sep 03, 2004 2:52 am
Posts: 1023
salesguy please post a pic on the mount posted.


where can you buy lupine mount online ?

_________________
Current Rides:

2017 Giant TCR Advanced SL 0 DI2 9150


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 2:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 22, 2015 4:11 pm
Posts: 1099
Maybe this one?

http://www.lupinenorthamerica.com/item.asp?PID=451


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 7:14 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 28, 2006 9:27 pm
Posts: 132
Here is a shot

Yes, that's the mount. Very nicely made, but not terribly helpful for a garmin.


Attachments:
IMG_5438.JPG
IMG_5438.JPG [ 82.91 KiB | Viewed 430 times ]
Top
   
PostPosted: Sun Nov 19, 2017 3:06 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 22, 2016 3:29 am
Posts: 5
MayhemSWE wrote:
F3 FormMount should work. Got them on two of my own bikes, works fine.
https://www.f3cycling.com/formmount-and-accessories

I emailed back and forth with F3. He says their mount will work on the upper rear facing bolts. That places the mount above the bar. I ordered it and will let you know with photos.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 12:03 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 22, 2015 4:11 pm
Posts: 1099
I Definitely couldn‘t live with the standard Garmin mount on my Pro Vibe aero handlebar and I did not want to wait until Jan/Feb until Pro finally release the K-Edge/Pro mount for the Pro Vibe stem/ handlebar so that I decided to file a standard K-Edge Garmin mount until it will fit the Pro Vibe aero handlebar. I also use some tape between the handlebar and the Garmin mount.

It takes times but it works!

Now I can fully enjoy my cockpit.
And in Jan/ Feb I can replace it with the new Garmin mount.


Image


Top
   
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 9:54 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2015 10:15 am
Posts: 235
TonyM wrote:
I Definitely couldn‘t live with the standard Garmin mount on my Pro Vibe aero handlebar and I did not want to wait until Jan/Feb until Pro finally release the K-Edge/Pro mount for the Pro Vibe stem/ handlebar so that I decided to file a standard K-Edge Garmin mount until it will fit the Pro Vibe aero handlebar. I also use some tape between the handlebar and the Garmin mount.

It takes times but it works!

Now I can fully enjoy my cockpit.
And in Jan/ Feb I can replace it with the new Garmin mount.


And you did do a paint job of the Vibe stem front plate and the K-Edge holder as well. No shiny parts anymore but a full black stealth look and feel. :)

_________________
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
https://www.remo-knops.com/cycling/


Top
   
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 4:37 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 22, 2015 4:11 pm
Posts: 1099
reknop wrote:

And you did do a paint job of the Vibe stem front plate and the K-Edge holder as well. No shiny parts anymore but a full black stealth look and feel. :)



Yepp ! I never liked the K-Edge branding on their mounts anyway...


Top
   
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 10:59 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 28, 2005 2:34 pm
Posts: 279
Looking at getting another set of the Pro Vibe compact alloy bars and the new stem.

I believe the new bar and stem combo have routing for Di2, but I've yet to see pictures of how this is done. Do the cables exit the bars and route thru the stem or what? Where do they exit the stem??

_________________
The right to bear arms is slightly less ludicrous than the right to arm bears. (Chris Addison)


Top
   
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 12:56 am 
Offline

Joined: Wed Dec 30, 2015 12:41 am
Posts: 279
lord_brush wrote:
Looking at getting another set of the Pro Vibe compact alloy bars and the new stem.

I believe the new bar and stem combo have routing for Di2, but I've yet to see pictures of how this is done. Do the cables exit the bars and route thru the stem or what? Where do they exit the stem??

There is a hole behind the bar clamp. Cable feed through stem and get out near top cap then Enter the steerer tube through special headset expander which also hold battery inside steerer tube (optional).

older MTB version.
https://youtu.be/EnGAm46QpUk?t=4m1s

new Road Pro Vibe.
https://youtu.be/pHoSDEXR3B0?t=5m18s

Battery is now rest inside steerer tube and connected. But how should we run cable to the frame is another issue, port on top of the stem is big enough for two cables, recess slot on the headset expander too but there is no way to route from inside steerer tube to the frame (normally). Maybe some special custom headset would do the trick? Until then, it's one line connect from bar to the frame as usual (heat shrink with brake cable to hide it).
PS. frames with top tube cable entrance like Giant Propel would easily enjoy short exposed cable from stem to the port too if you drill a hole out from top cap.

PS2. i don't think we can do much better than that without help from frame designer, see Trek Madone's headtube design.
https://youtu.be/l1O36yr6RE8?t=1m52s


Top
   
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 7:30 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 28, 2005 2:34 pm
Posts: 279
Hexsense wrote:
lord_brush wrote:
Looking at getting another set of the Pro Vibe compact alloy bars and the new stem.

I believe the new bar and stem combo have routing for Di2, but I've yet to see pictures of how this is done. Do the cables exit the bars and route thru the stem or what? Where do they exit the stem??

There is a hole behind the bar clamp. Cable feed through stem and get out near top cap then Enter the steerer tube through special headset expander which also hold battery inside steerer tube (optional).

older MTB version.
https://youtu.be/EnGAm46QpUk?t=4m1s

new Road Pro Vibe.
https://youtu.be/pHoSDEXR3B0?t=5m18s

Battery is now rest inside steerer tube and connected. But how should we run cable to the frame is another issue, port on top of the stem is big enough for two cables, recess slot on the headset expander too but there is no way to route from inside steerer tube to the frame (normally). Maybe some special custom headset would do the trick? Until then, it's one line connect from bar to the frame as usual (heat shrink with brake cable to hide it).
PS. frames with top tube cable entrance like Giant Propel would easily enjoy short exposed cable from stem to the port too if you drill a hole out from top cap.

PS2. i don't think we can do much better than that without help from frame designer, see Trek Madone's headtube design.
https://youtu.be/l1O36yr6RE8?t=1m52s


Thanks. So....if I'm running older Dura Ace without the bar end junction box, is the new Vibe set up pointless?

_________________
The right to bear arms is slightly less ludicrous than the right to arm bears. (Chris Addison)


Top
   
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 11:13 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2015 10:15 am
Posts: 235
lord_brush wrote:
Looking at getting another set of the Pro Vibe compact alloy bars and the new stem.

I believe the new bar and stem combo have routing for Di2, but I've yet to see pictures of how this is done. Do the cables exit the bars and route thru the stem or what? Where do they exit the stem??


Here is the official Pro Assembly Instruction. https://www.youtube.com/watch?v=pHoSDEXR3B0

:)

_________________
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
https://www.remo-knops.com/cycling/


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous 1 2

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Computer Mount for Extralite HyperStem

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

Xico

16

1445

Mon Jul 31, 2017 3:49 am

torob View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Converting flat mount to post mount

in Road

Miller

1

491

Wed Mar 01, 2017 11:55 am

Broady View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Pro Vibe stem and handlebars

in Road

cho00010

1

615

Wed Jul 26, 2017 5:05 pm

djwalker View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Attachment(s) PRO Vibe Aero bars

[ Go to page: 1 2 3 ]

in Road

Schulbub

37

6895

Wed Nov 15, 2017 4:27 am

TonyM View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Pro Vibe Seatpost w/ di2 battery

in Road

raggi

5

272

Tue Oct 24, 2017 10:44 pm

raggi View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: alexgodmar, Bing [Bot], Erwin, fromtrektocolnago, Matt28NJ, ohhyeok90, rsantos450 and 37 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited