Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Sat Jul 22, 2017 9:58 am

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 12:15 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Hi please can anyone help, I'am trying to connect Dura ace 9150 with my Garmin 1000 this will enable me to operate my garmin using the 2 hidden button on the shifters. My garmin edge 1000 can see the Di2 as its listed on the sensor page but the Di2 icon just flashes at the top of the garmin screen, when I select the sensor and select connect it just says connecting but never actually connects... any help appreciated .. Thanks Paul


Top
   
Posted: Sun Mar 12, 2017 12:15 pm 


Top
   
 
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 12:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jun 06, 2016 8:45 am
Posts: 574
Which Dfly unit do you have, and where is it?

_________________
5 star and bespoke cycle tours in Majorca

Cycling related videos and reviews


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 1:27 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Hi cyclespeed my understanding is with the new Dura Ace 9150 I didn't need a D-Fly unit ?? am I wrong ... Thanks Paul


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 1:28 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Hi cyclespeed my understanding is with the new Dura Ace 9150 I didn't need a D-Fly unit ?? am I wrong ... Thanks Paul


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 2:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jun 06, 2016 8:45 am
Posts: 574
Sorry, but you do need a Dfly to communicate with the Garmin, even with the new 9150.

_________________
5 star and bespoke cycle tours in Majorca

Cycling related videos and reviews


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 2:28 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Hi Thanks .. do you know a model/part number compatible with thr 9150please


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 2:42 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 29, 2008 7:55 pm
Posts: 323
WU101 and WU111


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 2:45 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 16, 2015 10:22 am
Posts: 75
And It's best to install it within the frame - nice and hidden out the way then.


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 8:56 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Hi Turbokoo do I need both those item WU 101 and WU111 ?

Thanks p3dalfaster good tip


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 8:58 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Thanks for your help .... Do I also need a new Battery ?


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 8:59 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 29, 2008 7:55 pm
Posts: 323
You only need either.


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 9:15 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 12, 2017 12:00 pm
Posts: 8
Thanks again TurboKoo I will get WU 111 ... Must say I'm very surprised the New dura ace 9150 didn't come complete with this item !!!???


Top
   
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 10:45 pm 
Offline
in the industry
User avatar

Joined: Fri Jan 23, 2004 6:31 pm
Posts: 389
I plugged my WU111 into the left shifter with a 200mm eTube wire, (since each shifter has 3 ports) and double stick tapped it under my Aeroad handlebar so it's hidden and right next to the Garmin. I'll post pics later. Works great!

_________________
carbonLORD.com


Top
   
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 1:09 am 
Offline

Joined: Wed Aug 27, 2014 5:26 am
Posts: 216
Location: PNW
greenp wrote:
Thanks for your help .... Do I also need a new Battery ?

You need a D-Fly (either the EW-WU101 or the new EW-WU111) and a new battery (BT-DN110). Yes, it's a little surprising that the new DA still requires a D-Fly but so be it. Having the hidden buttons is a very nice feature.


Top
   
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 8:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jun 06, 2016 8:45 am
Posts: 574
eaglejackson wrote:
greenp wrote:
Thanks for your help .... Do I also need a new Battery ?

You need a D-Fly (either the EW-WU101 or the new EW-WU111) and a new battery (BT-DN110). Yes, it's a little surprising that the new DA still requires a D-Fly but so be it. Having the hidden buttons is a very nice feature.


You don't need the new battery if you just want to talk to your Garmin. You DO need the new battery if you want Synchro Shift and/or Bluetooth.

_________________
5 star and bespoke cycle tours in Majorca

Cycling related videos and reviews


Top
   
Posted: Mon Mar 13, 2017 8:05 am 


Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1 2 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Dura-Ace 9100/9150 and 10 speed

in Road

fosen

5

594

Fri Mar 10, 2017 3:21 pm

kode54 View the latest post

This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies. Best price for Dura Ace 9150 Upgrade kit?

in Road

Noctiluxx

0

350

Sun Jun 04, 2017 6:28 pm

Noctiluxx View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Dura Ace 9100/9150 noisier than 9000!

in Road

James0133

10

2186

Wed Jun 28, 2017 10:39 am

wwnick View the latest post

There are no new unread posts for this topic. eTap + Garmin 1000

in Road

ergott

2

643

Mon Oct 17, 2016 2:29 am

kkibbler View the latest post

There are no new unread posts for this topic. 2016 Trek madone 9 - what BlendR mount for a Garmin 1000?

in Road

DannyMarron87

2

1034

Sun Sep 04, 2016 2:36 am

albertop07 View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited