Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Tue Jun 27, 2017 8:15 am

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Nov 04, 2016 9:19 am 
Offline

Joined: Sun Oct 30, 2016 12:07 pm
Posts: 4
Hi just wondering if it is possible and if so how to do so, switch my quarq pm from my specialized shiv tt bike to my Tarmac, both run the same crankset, the tt bike has specliazed aero rings and the road bike has praxis.


Top
   
Posted: Fri Nov 04, 2016 9:19 am 


Top
   
 
PostPosted: Sat Nov 05, 2016 8:15 am 
Offline

Joined: Sat May 26, 2012 11:26 pm
Posts: 897
I would just switch the whole crank over otherwise it notmally takes 3 rides or so for the quarq to stabilise after a ring change

_________________
Evo 5.13kg SL3 6.77 Slice RS 8.89 viewtopic.php?f=10&t=110579" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;


Top
   
PostPosted: Sat Nov 05, 2016 1:16 pm 
Offline

Joined: Sun Nov 13, 2011 6:00 am
Posts: 478
Super easy... if you have the tool for the lock ring.

As above, I'd keep chainrings the same if possible due to the period of time required to get stable readings, assuming crank lengths are the same, why not just use the one crank for both bikes?

The Specialized cranks are a modular system, the spider, cranks and rings are all individual pieces so you can swap out compatible parts as needed.

_________________
Instagram
Instagram - Work
Alluminati - CAAD10


Top
   
PostPosted: Sun Nov 06, 2016 2:04 am 
Offline

Joined: Sun Oct 30, 2016 12:07 pm
Posts: 4
Thanks for the responses, I don't mind just using the one crankset. Do I need to use a torq wrench for this?


Top
   
PostPosted: Sun Nov 06, 2016 5:11 am 
Offline
Moderator

Joined: Sun May 25, 2014 4:57 am
Posts: 1691
Preferably yes, and check the pinch bolt periodically for fatiuge.

_________________
Using Tapatalk


Top
   
PostPosted: Sun Nov 06, 2016 2:04 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 13, 2009 2:35 am
Posts: 688
If you can run the same crank on both bikes, just move the crank over. Don't bother swapping the spiders.

That said, Quarqs used to have issues with needing re-calibration when changing chainrings. Quarq used to have a chart explaining which units needed recalibration for going to different combinations of chainrings. I don't know if that is still the case, but you will want to look that up.


Top
   
Posted: Sun Nov 06, 2016 2:04 pm 


Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. quarq powermeter connection to mac failing

in Road

weptunus

0

119

Sat May 27, 2017 7:32 pm

weptunus View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Consider this switching to Tubeless

in Road

3Pio

12

1458

Tue Jan 10, 2017 1:31 am

Fixie82 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Switching wheels between 10 and 11 speed

in Road

McNamara

7

674

Fri Sep 23, 2016 7:37 pm

kode54 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Thoughts on switching frames?

in Road

baldwintodd

3

386

Mon May 08, 2017 4:46 pm

kulivontot View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Switching rear derailleur pulleys from 11t to 13t - is it possible?

in Road

alcatraz

1

525

Wed Oct 12, 2016 8:03 am

Marin View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], BeeSeeBee, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], griffith500, madik, raisinberry777, Roel W, wobbly, Yahoo [Bot] and 39 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited