HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 2:15 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7558
Location: Geeeelong!
Any one else had experience with this? I'm the third person I know of that is experiencing it - and is regardless of magnet position/size and with all varying sizes of gaps between magnet and back of the spider.

I have the 9000 SRM with the older 7800 arms. Also worth noting that the back of the spider is not flat (or 'true') - which I found when getting the magnet as close to the back as possible.

The 'fix', so far, has been removing the crank and running a magnet around the back of the spider - 'waking up' the SRM. This solution has worked for some of the others who have had this issue, but not all.


Head unit wise, tried 810, 800 and 705. Issue present with all. Latest example was changing battery position to the BB mount and even with an additional (larger, supplied by SRM Oceania) magnet at the end of it I could still not get a power reading. The 810 and 800 would recognise the SRM, but not give me a reading. The 705 found it and gave me data for a minute, then dropped it.


This is all on a Giant Trinity. And is doing my head in, as Nationals are less than 3 weeks away. SRM Oceania have been in contact the entire time and deny having any issues with other units.


Also worth noting, my 7900 SRM when transferred to the Trinity, works fine. Without the additional magnet on the BB mounted position.

_________________
http://www.nicksquillari.com.au Forum Jedi


Top
 Profile  
 
Posted: Sun Dec 22, 2013 2:15 am 
  • 14.90 € (including 19% VAT)
  • 60 components


Top
  
 
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 12:26 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 17, 2004 1:38 pm
Posts: 1252
Have you asked on the Wattage forum? You're more likely to get relevant feedback there.

https://groups.google.com/forum/?fromgr ... um/wattage


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 22, 2013 12:33 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7558
Location: Geeeelong!
Hadn't thought of that. Will do now though. Ta.

_________________
http://www.nicksquillari.com.au Forum Jedi


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: apeescape56, Bing [Bot], lobular, MartijnE and 57 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Shimano 6870 or Shimano 9000?

[ Go to page: 1, 2, 3 ]

in Road

Ahillock

33

3612

Sat Aug 23, 2014 1:48 pm

Stats View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Shimano RS80-C24 vs Shimano WH-9000-C24

in Road

cyronix

14

12586

Sat Jan 11, 2014 11:34 pm

Twinning View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Shimano 6870 or 9000?

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

RMcC

19

3132

Sun Dec 15, 2013 9:08 pm

RMcC View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Shimano 9000 crank with 10 sp Di2 - is it ever simple?

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

hatone

16

2698

Fri Oct 04, 2013 8:10 pm

paulm2322 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Shimano Dura Ace 9000 Chainring Staining?

in Road

mikael17128

2

534

Mon Feb 17, 2014 7:42 am

Anders3404 View the latest post


It is currently Fri Aug 29, 2014 6:39 am

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB