Novatec 11s freehub upgrade? (SOLVED)

Discuss light weight issues concerning road bikes & parts.
Dammit
Posts: 443
Joined: Sun Mar 27, 2011 8:16 pm

by Dammit

If I swap my 10 speed Novatec hub for an 11 what are the odds that I would be able to reuse my CX-Rays?

by Weenie


sigismond0
Posts: 236
Joined: Tue Feb 05, 2013 8:29 pm

by sigismond0

You'd have to put both hubs into a spoke calculator to see if your spoke length will work.

User avatar
carlislegeorge
Posts: 229
Joined: Sat Mar 24, 2012 4:13 pm

by carlislegeorge

I just switched rear hub from Novatec's 10-speed F482SB-SL to 11-speed F482SB-11 and reused the spokes...the specs are extremely close...but make sure and replace the nipples...
2011 Tarmac Pro SL3 Project Black (gone but not forgotten)
2012 Parlee Z5 SLi (just because)
2014 Colnago C59 (why not)

User avatar
micky
Posts: 4665
Joined: Thu Sep 21, 2006 8:57 pm
Location: Vicenza
Contact:

by micky

I might be soon in the same situation as you guys so thanks for sharing the info. :beerchug:

Mr_Carlos
Posts: 150
Joined: Sun Dec 03, 2006 1:45 am
Contact:

by Mr_Carlos

Can anyone help... have a Novatec F482SB Shimano hub that currently has a 10 speed cassette on it. I want to switch to 11 speed, but don't know if my freehub is compatible or if I can go down the Campag freehub route for 11 speed?

duvivr6
Posts: 220
Joined: Mon Apr 21, 2014 2:28 pm
Location: PR

by duvivr6

Anyone has tried the Campy hub route on the older 10speed F372SB?

davidalone
Posts: 589
Joined: Fri Feb 10, 2012 4:27 pm

by davidalone

various sellers- amazon, for instance, has started to offer the F372SB in an 11 speed compatible format. I ahve one on order ( got it cheap). I'll update if it works out.

http://www.amazon.com/Novatec-A271SB-F3 ... B00IJYUOEG

bm0p700f
in the industry
Posts: 3505
Joined: Sat May 12, 2012 7:25 pm
Location: Glermsford, Suffolk U.K
Contact:

by bm0p700f

I convert novtec hus all the time to 11 speed works fine.

glepore
Posts: 1074
Joined: Thu Mar 28, 2013 4:42 pm
Location: Pa USA

by glepore

Specifically the 372sb? Other Novatec hubs have long had 11 spd bodies available, the 372 hasn't...
Cysco Ti custom Campy SR mechanical (6.9);Cannondale SS Evo Di2 7970 (5.79); Willier Cento Uno Air Di2 9070 (7.0); C40 Mk2 DA 7800 ; Anvil Custom steel Etap;1996 Colnago Technos Record

aziodale
Posts: 15
Joined: Tue Apr 07, 2015 7:34 am

by aziodale

bm0p700f wrote:I convert novtec hus all the time to 11 speed works fine.


in what way?

User avatar
ms6073
Posts: 2372
Joined: Fri Jul 23, 2004 8:24 pm
Location: Houston, Texas

by ms6073

bm0p700f wrote:I convert novtec hus all the time to 11 speed works fine.

That may be the case, but this thread is primarily about older Novatec hubs which could not be converted by simply swapping the freehub body due to spacing issues of the hub body.
Michael - The Anaerobic Threshold is neither...

aziodale
Posts: 15
Joined: Tue Apr 07, 2015 7:34 am

by aziodale

solved ImageImage


Sent from my iPad using Tapatalk

User avatar
micky
Posts: 4665
Joined: Thu Sep 21, 2006 8:57 pm
Location: Vicenza
Contact:

by micky

I've done recently the same on a pair of Gigantex wheels with Novatec hubs and it works perfectly. :beerchug:

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post