HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 51 posts ] 
Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 1:46 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 19, 2011 4:29 pm
Posts: 11
devinci wrote:
bit of both, I was never able to ighlight a specific part of a ride and obtain average metrics for that specific part in GC. Marking intervals/range just like in SRMWin or WKO+ is a pretty handy feature.


You can create an interval with click and drag in the ride plot.
The intervals and associated metrics are shown in the interval bar on the left (click on the stopwatch icon at the bottom of the sidebar).
Unlike WKO+ and SRMwin we let you configure what metrics are shown, so if anything we do more than those programs. You can configure from options/preferences and select metrics and intervals.

Quote:
I also struggled a lot to convert my wko+ files to GC and have them show the comments I had writen in wko+


I reverse engineered the WKO+ file format and am pretty sure we bring across ALL the WKO strings. Be very interested to know what you think is missing.

We cannot import manual rides though, but thats mostly because they don't have a corresponding .wko file anyway (they are stored in calendar.dat).


Top
 Profile  
 
Posted: Tue Jun 11, 2013 1:46 pm 


Top
  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 2:07 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7317
Location: Geeeelong!
Mine ported over immediately. Make sure installation paths are the same would be my recommendation, otherwise

angrylegs wrote:
I can probably research it and figure it out


bingo.

liversedge wrote:
You can create an interval with click and drag in the ride plot.

Very, very nice feature :beerchug:


All that said, gone through the manuals and still cannot find how to add (or why you dropped) 5 min best 5 and peak power from the 'aerobic power' tab on the Home menu?

_________________
Baum Ristretto, Baum Mondrian Corretto & the '89 Merckx! | "If you could eat it in one sitting, hold your line." | twitter.com/Tinea_Pedis


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 2:25 pm 
Offline

Joined: Mon May 21, 2012 2:32 pm
Posts: 71
Tinea Pedis wrote:
Mine ported over immediately. Make sure installation paths are the same would be my recommendation, otherwise


Mine did not. I just now overwrote the original app with v3.0, so it was in the same directory etc, and it can't find a thing. Had to revert to the backup. I really don't see how to do this. Are you on 10.7 also?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 2:28 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7317
Location: Geeeelong!
Nope, PC.

_________________
Baum Ristretto, Baum Mondrian Corretto & the '89 Merckx! | "If you could eat it in one sitting, hold your line." | twitter.com/Tinea_Pedis


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 3:21 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 03, 2009 9:43 pm
Posts: 2838
Location: Canada
liversedge wrote:
devinci wrote:
bit of both, I was never able to ighlight a specific part of a ride and obtain average metrics for that specific part in GC. Marking intervals/range just like in SRMWin or WKO+ is a pretty handy feature.


You can create an interval with click and drag in the ride plot.
The intervals and associated metrics are shown in the interval bar on the left (click on the stopwatch icon at the bottom of the sidebar).
Unlike WKO+ and SRMwin we let you configure what metrics are shown, so if anything we do more than those programs. You can configure from options/preferences and select metrics and intervals.

Quote:
I also struggled a lot to convert my wko+ files to GC and have them show the comments I had writen in wko+


I reverse engineered the WKO+ file format and am pretty sure we bring across ALL the WKO strings. Be very interested to know what you think is missing.

We cannot import manual rides though, but thats mostly because they don't have a corresponding .wko file anyway (they are stored in calendar.dat).


my import issue might be related to manual rides. I will take a look tonight and report back. I will try the interval marking function for sure

_________________
My steel XPREZO 29er race bike
­Twitter


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 7:58 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 19, 2011 4:29 pm
Posts: 11
angrylegs wrote:
Tinea Pedis wrote:
Mine ported over immediately. Make sure installation paths are the same would be my recommendation, otherwise


Mine did not. I just now overwrote the original app with v3.0, so it was in the same directory etc, and it can't find a thing. Had to revert to the backup. I really don't see how to do this. Are you on 10.7 also?


It may be that you had a v3 beta installed previously?
If so, it stored data in a goldencheetah-v3 directory to ensure it didn't interfere with the proper install.

You will need to import the v3 beta data, which is easily done -- create a new athlete with v3 proper and import data from the old directory by dragging and dropping it all onto goldencheetah.

If you are struggling to find the old directory open help->about and the directory listed for v3 proper is pretty much the same path as v3 beta .. just replace goldencheetah with goldencheetah-v3 in the pathname.

For example, on my win8 pc the beta 3 stored its data in c:\users\Mark\AppData\Local\GoldenCheetah-v3\Mark


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 10:17 pm 
Offline

Joined: Mon May 21, 2012 2:32 pm
Posts: 71
That is the case - I had a v3 Beta. Thanks Mark!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 12:22 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7317
Location: Geeeelong!
liversedge, can you please enlighten me on why the 5 min best 5 and peak power from the 'aerobic power' tab on the Home menu were dropped? And how to get them back?

Does not appear to be covered in either manual?

_________________
Baum Ristretto, Baum Mondrian Corretto & the '89 Merckx! | "If you could eat it in one sitting, hold your line." | twitter.com/Tinea_Pedis


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 2:55 am 
Offline

Joined: Wed Sep 21, 2011 7:19 pm
Posts: 203
Anyone else having a problem with 'finding intervals?' Unlike the old version, which worked perfectly. If I try to find my five best two minute intervals for the ride, it just gives me the first ten minutes of ride split into intervals.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 4:18 am 
Offline

Joined: Tue Nov 11, 2003 9:47 pm
Posts: 1443
Location: Santa Cruz, California, USA
select the peak power radio button.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 6:00 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7317
Location: Geeeelong!
As mentioned in the manual:

'Tools'

'Find intervals'

'Peak power' button in 'method'

'custom'

and away you go.

_________________
Baum Ristretto, Baum Mondrian Corretto & the '89 Merckx! | "If you could eat it in one sitting, hold your line." | twitter.com/Tinea_Pedis


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 8:16 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 05, 2009 11:20 am
Posts: 1306
Awesome, not had any problems with V3 Beta besides the occasional crash when creating manual activities.

All the effort is really appreciated

_________________
"Step forward the climber and all those who worship at the altar of lightness" - R. Millar


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 8:03 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 19, 2011 4:29 pm
Posts: 11
euan wrote:
not had any problems with V3 Beta besides the occasional crash when creating manual activities.


Yowser!

Thats not good, any chance you can describe how to recreate the issue? we need to fix that!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 9:03 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 27, 2010 8:31 pm
Posts: 945
Big thanks for this - it's a great development of GC.

Now an old duffer like me should have just enough time to work out how to get it to do everything I want by the time you release V4.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 13, 2013 12:56 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 7317
Location: Geeeelong!
FAO liversedge

Tinea Pedis wrote:
liversedge, can you please enlighten me on why the 5 min best 5 and peak power from the 'aerobic power' tab on the Home menu were dropped? And how to get them back?

Does not appear to be covered in either manual?


I'm doing it this way, as opposed to via DM, as others would like an answer too please.


The 5 second power also seems to have suffered the same fate as the 5 minute power.

_________________
Baum Ristretto, Baum Mondrian Corretto & the '89 Merckx! | "If you could eat it in one sitting, hold your line." | twitter.com/Tinea_Pedis


Top
 Profile  
 
Posted: Thu Jun 13, 2013 12:56 am 


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 51 posts ] 
Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Derf, genesis692, Google Adsense [Bot], Lionreza, sanrensho and 38 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Got my red Sidi shoes today

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

SalsaLover

15

1808

Mon Nov 11, 2013 3:18 pm

Wingnut View the latest post


It is currently Mon Apr 21, 2014 5:49 am

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB