Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About
It is currently Wed Aug 24, 2016 11:48 am
Recently the board software has been updated and there are some known bugs/failures:
- Avatars are currently not being displayed ✔ FIXED
- Tapatalk connection is currently broken ✔ FIXED
- Avatars cannot be uploaded ✔ FIXED

Please note that we will soon do some changes in WW board template design in case to get a fully mobile/desktop responsiveness board!
If you find more errors please post it here: http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=139062


All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jun 09, 2013 3:53 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 09, 2013 3:42 pm
Posts: 1
Hi there,

I picked up a set of Zipp 101s and the rear wheel brakes unevenly. Even under very moderate deceleration, I feel a very strong pulsing in the brake as if it's catching only on part of the wheel. Under hard braking it chirps loudly and pulses hard at each "catch." The wheels have 600 miles on them.

The hub is tight, the wheel is true (according to 4 different techs at different shops), and my brake pads are properly adjusted for the wheel. We even filed them down to bring up a fresh surface, and still the terrible rear braking persists. Does anyone know what could be causing this? I've heard that sometimes the braking surface can bulge or bubble on new wheels which seems totally plausible given my situation. If that's the case, how can I check for that and prove that's the issue? If I can't sort this out, next stop is the Zipp warranty department which I'm not looking forward to.

Thanks!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 09, 2013 4:02 pm 
Offline
Shop Owner

Joined: Sat Jun 13, 2009 4:02 am
Posts: 1980
Location: NoVA/DC
Try lowering the brake pads about a millimeter from where you have them. My front 101 exhibited this until I noticed that the pads were a bit higher than I had them on the rear wheel. When I lowered them, it was gone.

Sent from my EVO using Tapatalk 4 Beta


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. SRAM Red 10 speed rear derailleur breaking, any experiences?

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

josephtroppo

16

1688

Tue Dec 01, 2015 12:48 pm

josephtroppo View the latest post

There are no new unread posts for this topic. A braking/breaking dilemma - discs

in Road

djm

10

679

Tue Apr 19, 2016 2:16 pm

CBJ View the latest post

This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies. Breaking the UCI minimum weight limit without any carbon fiber

in Road

pdlpsher1

4

1002

Wed Jun 01, 2016 1:55 pm

2lo8 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Zipp 303 NSW?

in Road

troydupe

3

1765

Thu Jun 23, 2016 6:32 pm

4151zero View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Zipp 404 set or 404/808 (606)

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

coneill0422

15

1873

Mon Nov 09, 2015 11:22 am

Samuel Sanchez Gonzalez View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Alexa [Bot], treetrees, welchy and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited