Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Fri Nov 24, 2017 5:59 pm

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Ticking noise on C60?
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 12:59 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 23, 2010 5:47 pm
Posts: 107
I have a ticking noise every crank revolution when my right foot is at 1-2 o'clock. Could this be the Campy BB cups or do they make more of a creaking sound? It was worse when I started the ride but now its not going away. It wasn't there for a few months after the bike was built, its something that has developed. Any ideas?


Top
   
 Post subject: Ticking noise on C60?
Posted: Fri Oct 13, 2017 12:59 pm 


Top
   
 
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 6:48 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 22, 2016 9:41 pm
Posts: 22
More likely to be the ultra torque bearings moving in the cups. I've had the same problem. Removing the crankset and re-greasing the bearing-cup interface helps for a few hundred kms but the noise will come back.


Top
   
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 7:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Aug 20, 2012 10:32 am
Posts: 351
Location: UK
I had this for a while. Doing the above plus applying a little grease to the hirth joint teeth and crank bolt threads stopped it.


Top
   
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 7:28 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 17, 2012 3:15 pm
Posts: 274
Grease your cleats


Top
   
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 7:43 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 26, 2006 3:50 pm
Posts: 206
Saddle rails or seat post ??


Top
   
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 9:37 pm 
Offline

Joined: Mon May 22, 2006 11:34 am
Posts: 477
Location: Dubai, UAE
Had same thing on my C60, thought it was the BB. Changed wheels and it went away so put the original wheels back in (lightweights) after putting a little grease on the skewers and it went away.


Top
   
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 10:05 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 18, 2011 5:19 am
Posts: 1350
Had this on my white C60. It was reproducible after two different bearing cups (installed with loctite) and in the stand with no wheels installed. I blame threadfit or the Campy crank. Running a THM crank on my blue bike with no issues (and same skewers).

_________________
Current:
Blue


Retired:
Project C6.0 | Felt AR FRD | Colnago C59 NERO | 2014 S-Works Tarmac | S-Works Venge | Wilier Cento Uno SL | Tarmac SL2


Top
   
PostPosted: Sat Oct 14, 2017 8:22 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 21, 2006 8:57 pm
Posts: 4571
Location: Vicenza
As others are suggesting, start from simple things like swapping skewers, wheels, using some WD40 or similar on all bolts/nuts, and so on.

_________________
My current ride


Top
   
PostPosted: Sat Oct 14, 2017 10:54 am 
Offline

Joined: Mon Mar 28, 2016 6:34 pm
Posts: 109
Location: Romania
Chainring bolts can make ticks/creaks too...


Top
   
PostPosted: Sat Oct 14, 2017 12:49 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 23, 2010 5:47 pm
Posts: 107
Ive checked skewers and mech hanger. The BB cups are greased. will check chain ring bolts...


Top
   
PostPosted: Sat Oct 14, 2017 1:08 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 26, 2016 3:00 am
Posts: 103
Location: Connecticut USA
Also had the same issue on my C60. Would grease the cups and would go away for a bit. Some anodizing rubbed off on the inside, driveside cups so I thought to swap out with some new cups. Has been dead silent for 500+ blissful miles.


Top
   
PostPosted: Sat Oct 14, 2017 8:44 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 26, 2009 10:17 am
Posts: 11
Crank flicking the cable of the FD?


Top
   
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 1:58 am 
Offline

Joined: Thu Aug 10, 2017 5:54 am
Posts: 7
I've had a similar thing happen once before. Turned out one of the chain ring bolts had come loose and was hitting the frame (hence once per revolution) By the time i had found the issue the gel coat had worn away. Could have been much worse though.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 4:16 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 23, 2010 11:01 am
Posts: 32
My look pedals caused mine......fixed by greasing the axels.


Top
   
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 5:47 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 09, 2005 5:14 pm
Posts: 457
Location: Sunny So Cal
Fixed the ticking noise on my C60 yesterday by lubing chainring bolts before torquing to Shimano's spec. All chainring bolts are either lose or dry on my 2-month old Pioneer PM. That's bad QC for Pioneer.


Top
   
Posted: Mon Oct 16, 2017 5:47 pm 


Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1 2 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Creacking noise (on my Colnago C60): found!

in Road

TonyM

13

1569

Sat Sep 16, 2017 1:49 am

disturb View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Rotor Uno Cassette shift and noise performance

in Road

possibleweenie

5

813

Thu Oct 12, 2017 10:17 am

jever98 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. I need to block wind noise, what is the quietest helmet setup?

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

dittoalex

17

981

Sat Nov 11, 2017 1:55 pm

ergott View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: dorin, Google Adsense [Bot], ihaveabikeproblem and 40 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited