HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Nov 20, 2013 7:13 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 12, 2006 11:19 am
Posts: 210
Location: United Kingdom
Hi

I am looking to use my Garmin 800 on the home trainer and realized the only way to do this was to use the Garmin GSC 10 speed and cadence sensor.

I have attached this and although my garmin seems to recognize the sensors attached I don't seem to be able to view the speed?

Any help much appreciated!


Top
 Profile  
 
Posted: Wed Nov 20, 2013 7:13 pm 


Top
  
 
PostPosted: Wed Nov 20, 2013 7:43 pm 
Online

Joined: Sat Jul 20, 2013 6:11 pm
Posts: 127
Maybe you have speed set to gps? And not sensor


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 20, 2013 10:05 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 11, 2012 6:07 pm
Posts: 436
the only way to correct this is to completely turn off the GPS sensor in the head unit. From my experience, if the GPS reads 0, but the speed sensor is moving, it throws the system off, and just reads 0 speed. Once you have the head unit read speed from only the sensor, then the issue goes away. Just make sure you turn GPS on for your next ride.

_________________
2010 Madone 5 (retired)
2012 SpeedConcept 7
2012 Cobia
2013 Superfly
2013 Madone 5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 20, 2013 10:45 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 20, 2011 12:54 pm
Posts: 241
When you watch the LED on the unit, does it blink as the wheel magnet passes the arm?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 20, 2013 10:47 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 20, 2011 12:54 pm
Posts: 241
spdntrxi wrote:
Maybe you have speed set to gps? And not sensor

It's not selectable. If a speed sensor is paired, it prefers that for speed over GPS.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 22, 2013 5:46 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 22, 2013 5:12 pm
Posts: 21
I've had a ton of problems with their speed sensor. First thing is to make sure your wheel magnet is close enough to the sensor but not to close as when fame and wheels flex it will hit it. If that doesn't work then reset the sensor by holding down the button on the sensor for 5 or so seconds. The button should blink alternating green and red and the wheel magnet and cadence sensor go by, this will let you know if they are in range as well.


Top
 Profile  
 
Posted: Fri Nov 22, 2013 5:46 pm 


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Bontrager ANT+ Speed/Cadence Sensor

in Cycle Chat

Devon

13

631

Mon Jan 27, 2014 4:05 pm

Devon View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Garmin 510 Erratic Speed recording....

in GPS, Strava, Ride pics and adventures.

TrekUk

8

993

Sun Nov 24, 2013 2:51 am

dmp View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Helmet with integrated HRM sensor

in Road

Leviathan

2

611

Thu Jun 13, 2013 6:51 pm

Leviathan View the latest post

There are no new unread posts for this topic. BMC Chainstay and Sensor compatibility

in Training

Devon

2

96

Tue Apr 08, 2014 1:28 am

Devon View the latest post

There are no new unread posts for this topic. FSA K-force SRM crankset+PC6+spd/cad sensor.PRICE DROP

in For sale - Pictures are mandatory 22-3-13

mihai

0

166

Sat Apr 05, 2014 9:37 pm

mihai View the latest post


It is currently Sat Apr 19, 2014 6:18 am

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB