HOT: Active* forum members generally gain 5% discount at starbike.com store!
Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Articles FAQ Contact About




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Mar 28, 2012 9:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 18, 2012 11:49 pm
Posts: 715
Location: Netherlands
hello there. I installed the mini i-links cable housing in september. this bike haven't seen too much use, around 1000km from then. all of a sudden today they have started creaking, making just the typical sound of any components when is not properly greased from a while, like cranksets. how do you fix this problem? i guess disasembling it completely and carefully lubing it would work but... that woult take too much time. Maybe disasembling them from the cable stops of the frame and applying some spray teflon oil, and then cleaning it with a cloth...

anyway, anytip would be welcome. if this issue persists, or happens too often, I´m not gonna buy them again.

_________________
Happy Trails !!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 28, 2012 10:09 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 26, 2009 10:19 pm
Posts: 93
Location: Norcal
Boeshield t9 worked for my nokons. Just a drop where it's creaking.


Top
 Profile  
 
Posted: Wed Mar 28, 2012 10:09 pm 


Top
  
 
PostPosted: Wed Mar 28, 2012 10:35 pm 
Offline

Joined: Fri May 21, 2010 5:43 am
Posts: 156
I've run nokons before without any creaking whatsoever.

Right now I'm putting Alligator Ilinks on a new build of mine and I plan on dripping a little Boeshield T9 between the links and letting it dry just before final assembly. Aluminum on aluminum is never a nice sound.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 4:32 am 
Offline

Joined: Thu Sep 30, 2010 5:50 am
Posts: 315
I agree. When they are new they are quiet but once they have gotten some use they get noisey.
I haven't tried to fix it yet but I am told a simple silicone spray will fix it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 1:01 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 19, 2010 3:13 pm
Posts: 184
WD40


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 6:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 18, 2012 11:49 pm
Posts: 715
Location: Netherlands
Easily solved. I just sprayed heavily the mini i-links after dismounting them from the frame, then reassembly and cleaned the excess lube. No more creaking sound anymore.

Sent from my Nexus One using Tapatalk

_________________
Happy Trails !!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 7:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 10:04 am
Posts: 39
Location: Prague, CZE
I use Nokon. And is dirty wether i have same problem but is easy fix it. Wash bike and then shift on front and rear chain up and than shift down. Spray any oil to outer cables (i use Motorex wet lube) and then turn pedals - chain go down and than clean cabels with any towel.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 04, 2012 1:47 am 
Offline

Joined: Thu Mar 26, 2009 2:19 pm
Posts: 83
I use dry graphite lube. This is also what I use on my cleats as it is a lubricant and it does not attract dust or dirt. Although if you are using white anything be warned this is dark in color so it may stain. You can get Dry graphite lube in a spray can or in a powder. For your application I would recommend the dry powder. To apply, loosen your cable somehow ( I just upshift and remove it from the holders) then wiggle each joint to separate it slightly, then sprinkle the powder in-between each joint. Reinstall the the cable and shift a few times and wiggle each joint a few times problem solved. This will last me at least a year at a time for each application and I ride 5-7k miles a year.

_________________
put the fun between your legs


Top
 Profile  
 
Posted: Wed Apr 04, 2012 1:47 am 


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], RiverCityKid, WheresWaldo and 39 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Cable stop replacement for Di2.

in Road

Thanh

1

261

Tue Jul 15, 2014 9:56 pm

Thanh View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Pink Segmented Cable Housing

in Road

DirtyKolache

6

764

Wed Feb 26, 2014 7:54 pm

DirtyKolache View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Cable Setup for Beaded Housing?

in Road

MNX1024

10

878

Wed Apr 16, 2014 4:57 pm

MNX1024 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Lighter Cable/Housing for Dura Ace 9070

[ Go to page: 1, 2 ]

in Road

RChevalier

24

1289

Sun Aug 24, 2014 8:55 am

micky View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Does Shimano STI shifter come with cable/housing/adjuster?

in Road

wynnbb

1

219

Tue May 06, 2014 2:47 pm

maddog 2 View the latest post


It is currently Sat Oct 25, 2014 1:14 am

All times are UTC + 1 hour




Advertising   –  FAQ   –  Contact   –  Convert   –  About

© Weight Weenies 2000-2013
hosted by starbike.com


How to get rid of these ads? Just register!


Powered by phpBB