Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Thu Dec 14, 2017 11:24 am

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 476 posts ]  Go to page Previous 128 29 30 31 32 Next
Author Message
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 3:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8408
Location: Geelong
kgibbo1868 wrote:
Anyone have issues with their bolt rattling while riding? If I put my finger on it with very light pressure the rattle goes away..... :-(

Mine rattles.

Between that and some recently poor GPS tracking I'm a little unimpressed.

_________________
VeloKicks
The Gram
The Men of Steel


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 5:59 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 03, 2016 5:49 am
Posts: 355
Location: Seattle, WA
kgibbo1868 wrote:
Anyone have issues with their bolt rattling while riding? If I put my finger on it with very light pressure the rattle goes away..... :-(


Tinea Pedis wrote:
kgibbo1868 wrote:
Anyone have issues with their bolt rattling while riding? If I put my finger on it with very light pressure the rattle goes away..... :-(

Mine rattles.

Between that and some recently poor GPS tracking I'm a little unimpressed.


dlcrep wrote:
Nothing noticeable during rides but I noticed there's play if you wiggle the top and bottom part of the unit. I wish the quarter turn was as solid as Garmin.


You guys using the native mount? I don't have any issues with the Racemount one which is a few grams lighter (no "aero" bottom though)

_________________
BMC Teammachine SLR01 (2018) | Rodriguez Rainier (2015)


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
Posted: Thu Nov 09, 2017 5:59 pm 


Top
   
 
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 7:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2013 5:05 pm
Posts: 74
I'm using a K-edge mount. I'd love to use the native aero mount but my bar needs a 35mm clamp.

_________________
17' Parlee Altum
16' Giant TCR Advanced Pro
13' Cannondale CAAD10


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 9:37 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8408
Location: Geelong
Using the native mount.

_________________
VeloKicks
The Gram
The Men of Steel


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 10:31 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 21, 2012 6:36 pm
Posts: 62
Yes, I am using the native mount as well. I put a very thin later of marine grade silicone on the front edge of the mount yesterday in an attempt to fill the gap and "firm up" the mount and remove the rattle. Fingers crossed, and I'll report back after my ride tomorrow. I HATE RATTLES!

:evil: :evil: :evil:

_________________
Pain is my friend!


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Fri Nov 10, 2017 7:31 am 
Offline

Joined: Sun May 16, 2010 7:28 pm
Posts: 1166
Doesn't the bolt have that little set screw bolt you could secure it with to prevent rattles?


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Fri Nov 10, 2017 8:28 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 28, 2013 4:42 pm
Posts: 859
Location: Pa USA
It does. But what if you have multiple bikes? Don't want to futz with a tiny upside down screw.
Mine rattles. Thought it was cables hitting underside of mount.


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 12:41 am 
Offline

Joined: Tue Apr 22, 2008 4:31 am
Posts: 388
1st ride on the Bolt this morning (ex 520) and love it. Setup was easy, nav worked, link with RidewithGPS account worked well and routes loaded and worked.

Only drama is that post ride, the data hasn’t linked with my Strava account. I’ve linked it through the app (same method as with RWGPS and that worked) and even redid it just in case I got the wrong account, but the ride doesn’t show ?

It’s saved in the Wahoo app and shows there, so am I missing something ?

Stopped the ride and ‘saved’ it as I would have done with the Garmin, got an audible beep (and presumed that meant that it loaded to the Wahoo app), but nothing yet on Strava ?

Thanks

Michael


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 3:35 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 19, 2008 5:17 am
Posts: 733
Location: NZ
A friend got a Bolt based on my recommendation which in turn was based on comments in this thread.

He's been very happy with it until the other day when he went for a long ride in the rain. He says it worked fine for the first couple of ours then beeped crazily and then the screen died, although it did record the rest of his ride. Has come right again but this is a worrying sign.


Anyone else had issues in the rain with the Bolt?


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 6:40 am 
Offline

Joined: Sat Aug 24, 2013 5:11 am
Posts: 8
MichaelB wrote:
Only drama is that post ride, the data hasn’t linked with my Strava account. I’ve linked it through the app (same method as with RWGPS and that worked) and even redid it just in case I got the wrong account, but the ride doesn’t show ?


Go to the Wahoo App -> Results-> Click the ride -> Check from the sharing icon (top right corner) that the sync has worked. I have had problems with TrainingPeaks sync and had to sync it again by tapping the icon from the sharing page. Strava has worked all the time.


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 4:32 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 07, 2007 9:06 pm
Posts: 82
Had a bunch of rides in rain, no issues other than the already reported water collecting in mini puddles on top of the buttons. And mine rattles too.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 10:13 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 21, 2012 6:36 pm
Posts: 62
kgibbo1868 wrote:
Yes, I am using the native mount as well. I put a very thin later of marine grade silicone on the front edge of the mount yesterday in an attempt to fill the gap and "firm up" the mount and remove the rattle. Fingers crossed, and I'll report back after my ride tomorrow. I HATE RATTLES!

:evil: :evil: :evil:


The thin layer of silicone has fixed the rattle and the bolt feels more secure when mounting it. Very happy now...... but I did have some other issues where the speed kept dropping out and finally it got so bad I had to reboot the bolt. After the reboot everything was fine. This all happened around 4 hours into a 6 hour ride. All of the ride data was automatically recovered after the reboot so that was good.

_________________
Pain is my friend!


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 11:22 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8408
Location: Geelong
Sounds precisely like the issue I had with mine yesterday

https://www.strava.com/activities/1269976249

5hrs in to a 6hr ride. I really do like the Bolt but I've not sold my 520 and am considering going back to it.

_________________
VeloKicks
The Gram
The Men of Steel


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 4:38 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 07, 2007 9:06 pm
Posts: 82
Would you mind posting a picture of the silicone fill you did?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
Posted: Sun Nov 12, 2017 4:38 pm 


Top
   
 
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 11:36 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 22, 2008 4:31 am
Posts: 388
@ jhalmar - thanks for the tip. I actually did that, as well as unpairing etc, and did a ride sunday and it worked like it should.
Issue was that on the 1st ride, I also did a manual record in Strava to compare the results after. It seems that the manual activity meant that when it tried to export from Wahoo, it thought, 'no point, it's already there'.
Deleted the manual activity, re-forced the share of the ride, and ta-da, it shows up in Strava. Rookie user error, so all great. :thumbup:


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 476 posts ]  Go to page Previous 128 29 30 31 32 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Wahoo Element Bolt - negative display field?

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

Shrike

16

879

Fri Nov 17, 2017 11:07 am

Jensa View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Element Bolt failing to detect etap battery level?

in Road

TurboTommy

0

260

Fri Aug 25, 2017 10:34 am

TurboTommy View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Vias cockpit Wahoo Bolt options

in Road

cDaero

6

783

Thu Oct 19, 2017 12:15 pm

cDaero View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Non-Wahoo trainers compatible with the Wahoo Climb

in Training

kwakekeham

9

1124

Tue Oct 10, 2017 4:28 pm

madik View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Isaac element

in Introduce Yourself / Gallery - Please use metric weights.

Monza36

3

1154

Wed Nov 15, 2017 9:24 am

reedplayer View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: alistaird, Pepsi, Point, Rondje, zirxo and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited