Weight Weenies
* FAQ    * Search    * Trending Topics
* Login   * Register
HOME Listings Blog NEW Galleries NEW FAQ Contact About Impressum
It is currently Mon Dec 18, 2017 7:40 pm

All times are UTC+01:00





Post new topic  Reply to topic  [ 477 posts ]  Go to page Previous 125 26 27 28 2932 Next
Author Message
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sun Sep 10, 2017 6:26 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 07, 2007 9:06 pm
Posts: 82
This was purely for the ELEMNT app data usage under Mobile Data in settings - I zeroed every morning and checked right after the ride. Up to 1.5 mb per hour would not be so bad.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 2:01 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 15, 2006 6:02 am
Posts: 3762
Location: On the bike
After having my bolt now for a couple months of use, this is still by far the best bike GPS computer I have owned. Wahoo has me as a life long customer if they can keep putting out a great product like this one in the future.

_________________
"Marginal gains are the only gains when all that's left to gain is in the margins."


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
Posted: Thu Sep 14, 2017 2:01 am 


Top
   
 
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 5:16 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 28, 2013 4:42 pm
Posts: 864
Location: Pa USA
Love mine as well. A little frustrated that every time the firmware updates I have to unpair/forget/repair in order to get my notifications back. Hope they fix that...


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Fri Sep 15, 2017 1:36 am 
Offline

Joined: Sun Apr 24, 2011 2:21 am
Posts: 394
I came from the 820 and could not be happier. The screen on the 820 was garbage. The touchscreen lagged, scratched easily and was hard to read sometimes. The wahoo is much much better.

The only thing I do prefer with my old Garmin was the vocal turn by turn directions if you had headphones connected. I sometimes can't hear the sound from the computer when riding.


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 7:23 am 
Offline

Joined: Mon Jul 17, 2017 10:17 pm
Posts: 44
I've had mine for about two months now - didn't have anything to compare it to, but previously used my phone and it's much nicer to have the computer available. The route screen, climbing screen, and power/heart rate/cadence are my most used pages.


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 9:14 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Mar 14, 2009 6:08 am
Posts: 8408
Location: Geelong
The unit ringing when it's synced with your phone is quite something.

Routing (when you simply enter a way point and ask it to navigate you there) however needs some work.

_________________
VeloKicks
The Gram
The Men of Steel


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 10:09 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 30, 2017 8:21 pm
Posts: 34
I am loving the Bolt coming from Joule GPS+ but having issue with FTP in bolt. Its set up fine in my app but when I ride my TSS is crazy high...anyone have similar issue?

Also doesnt seem to line up straight when in mount on bike, maybe just mine but barely off not much but I am OCD.


Top
   
 Post subject: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Wed Sep 20, 2017 4:13 am 
Offline

Joined: Sat Aug 24, 2013 5:11 am
Posts: 8
misterq wrote:
I am loving the Bolt coming from Joule GPS+ but having issue with FTP in bolt. Its set up fine in my app but when I ride my TSS is crazy high...anyone have similar issue?


I have the same problem with FTP. It seems to use the default 200W as FTP and messes up ftp%, IF and TSS.


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Wed Sep 20, 2017 5:03 am 
Offline

Joined: Thu Oct 16, 2014 8:52 am
Posts: 85
i uploaded a route over the weekend so i could just check elevation and what turns were coming up, however what annoyed me was it constant beeping when something was coming.
Is there a way to silence this?


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Wed Sep 20, 2017 11:12 am 
Offline

Joined: Tue Aug 07, 2007 9:06 pm
Posts: 82
Go to the subpage from the route page and press mute there. And/or turn off sounds from the companion app.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Wed Sep 20, 2017 12:18 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 24, 2009 12:37 pm
Posts: 221
Is there a way to show the distance to greater than 1 decimal place? had a look around but couldn't find it.

_________________
Scott CR1 - 12.56Ib
Neon - 15.49Ib


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Wed Sep 20, 2017 11:32 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 15, 2005 2:43 am
Posts: 639
Location: The 'Dena
kytyree wrote:
We just use MB's etc like everybody else and now that you've mentioned it how unamerican of us. I propose we start using the "keg" as a unit of data in the US, one keg = 17.76mb 'murica

Seconded... :beerchug:


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sat Sep 23, 2017 3:23 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 15, 2006 6:02 am
Posts: 3762
Location: On the bike
https://youtu.be/KRYDMTBiRTw

This guy sums up the Garmin vs. Wahoo question quite well. Garmin revolutionized GPS cycling computers 7 years ago, but haven't done anything since.

_________________
"Marginal gains are the only gains when all that's left to gain is in the margins."


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 9:19 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 30, 2017 8:21 pm
Posts: 34
spoke with Wahoo, they are working to fix the issues with IF and TSS on the Bolt. said 1-2 wks they hope.


Top
   
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
Posted: Tue Sep 26, 2017 9:19 pm 


Top
   
 
 Post subject: Re: Wahoo Element Bolt
PostPosted: Sun Oct 08, 2017 2:50 am 
Offline

Joined: Thu Aug 12, 2010 4:42 pm
Posts: 142
Latest update seems to have fixed an issue with .gpx route downloads from Garmin Connect being declared corrupt (unless of course that was a Connect bug).
New results summary tile has an amusing feature whereby my average power is the same as my max. No big deal, just a bug to iron out.
Image
Wahoo Murray posted on DC Rainmaker thread that workout import from file is in the pipeline. Developer is working on it but release date not locked in yet.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 477 posts ]  Go to page Previous 125 26 27 28 2932 Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Wahoo Element Bolt - negative display field?

[ Go to page: 1 2 ]

in Road

Shrike

16

887

Fri Nov 17, 2017 11:07 am

Jensa View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Element Bolt failing to detect etap battery level?

in Road

TurboTommy

0

271

Fri Aug 25, 2017 10:34 am

TurboTommy View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Vias cockpit Wahoo Bolt options

in Road

cDaero

6

800

Thu Oct 19, 2017 12:15 pm

cDaero View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Non-Wahoo trainers compatible with the Wahoo Climb

in Training

kwakekeham

9

1146

Tue Oct 10, 2017 4:28 pm

madik View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Isaac element

in Introduce Yourself / Gallery - Please use metric weights.

Monza36

3

1165

Wed Nov 15, 2017 9:24 am

reedplayer View the latest post


All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: LeDuke, stormur, Yahoo [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited